1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Искате да посетите спортните събития в Париж? Ето ценни съвети за вас

БГ Бизнес

Как да направите престоя си възможно най-приятен

 

Франция ще бъде домакин на три много важни спортни събития – Световната купа по ръгби, Олимпийските и Параолимпийски игри. И трите ще се проведат в Париж:

  • Световно първенство по ръгби – 8 септември до 28 октомври 2023 г.;
  • Олимпийски игри – 26 юли – 11 август 2024 г.;
  • Параолимпийски игри – 28 август до 8 септември 2024 г.

Ако ще присъствате на някое (или на всички) от спортните състезания, ви препоръчваме да погледнете нашите препоръки за едно безпроблемно пътуване, пишат от Европейския потребителски център.

Как да си купите билети?

Първата и най-важна стъпка, за да посетите което и да било спортно събитие, е разбира се, купуването на билет. Единственият официален сайт за продажба на билети за Световното първенство по ръгби е www.rugbyworldcup.com. Билетите могат да се купят само онлайн и са изцяло в дигитален формат  с цел улеснение на зрителите. Ако вече сте купили своя билет, но няма да имате възможност да присъствате на събитието, имате право да го препродадете до 24 часа преди всеки мач. 

Билетите за Олимпийските игри също се купуват изцяло онлайн от официалния сайт на събитието: www.paris2024.org. Ако на всяка цена искате да присъствате на стадионите, побързайте, защото вече са останали само ограничен брой билети.

Официалната продажба на билети за Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. ще започне през есента на 2023 г. чрез същата платформа – www.paris2024.org. Повече информация ще бъде съобщена през идните месеци.

Силно препоръчваме да не купувате билетите си от други неоторизирани сайтове. Може да се окаже, че ще платите много повече пари за билет отколкото е номиналната му стойност. Ако сте купили фалшив пропуск, ще ви бъде отказан достъп до събитието. Ако все пак сте жертва на измама, можете да подадете жалба в полицията или на сайта: www.masécurité.fr

Настаняване

След като резервирате билетите си, следващата стъпка е да намерите място за престой в Париж или в друг френски град. Добре е да имате предвид, че системата за оценка на хотелите със звезди варира в различните държави. Тризвезден хотел във Франция може да не отговаря на същите критерии като тризвезден хотел в Италия, Испания, Германия или България, например. Уверете се, че не бъркате оценката на място за настаняване със звездите, дадени от други клиенти в техните онлайн отзиви.

Добре е да се запознаете и с правилата и условията за анулиране на туристическите услуги, преди да продължите с резервациите. Имайте предвид, че ако някоя част от пътуването ви бъде отменена или забавена или ако някое от спортните надпревари бъде отменено или променено, ще трябва да смените всички резервации поотделно. Мястото за настаняване не е задължено да ви възстанови сумата за нощувки, ако резервацията не го позволява изрично.

Ако решите да наемете апартамент, собственикът на имота може да изиска да предоставите доказателство за застраховка. Във Франция най-типичната полица е пълната застраховка на дома (assurance multirisque habitation), която може да се използва при пожар, експлозия или наводнение. 

В случай че жилището под наем не е безопасно или нехигиенично, например намерите хлебарки, разхлабени електрически контакти, мухъл или има прозорци, които не се отварят, ви препоръчваме да се свържете с градския здравен отдел.

Важно е да знаете, че когато резервирате настаняване онлайн нямате право на отказ от резервацията в период от 14 дни след нейното потвърждение. 

 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии