1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Готвят промени в Закона за хазарта

БГ Бизнес

Работна група към Министерството на финансите ще работи по промените

Работна група към Министерството на финансите (МФ) ще подготви промени в Закона за хазарта, насочени към ограничаване на рекламата на хазартна дейност в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание, както и срещу дейността на нелегалните сайтовете за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност. Това съобщиха от финансовото министерство.

Това е договорено на среща днес на министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия - "Българската  асоциация на хазартните дейности", "Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности", "Асоциацията на игралната индустрия в България" и "Българската гейминг асоциация", съобщават от МФ. В срещата участваха и представители на Българския спортен тотализатор (БСТ) и на "Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори".

В работната група ще участват представители на МФ, НАП, БСТ и четирите организации на игралната индустрия. Министър Василев посочи, че е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат в диалог с бранша. Представителите на игралната индустрия заявиха, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми, се посочва в съобщението.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии