1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Ето коя компания ще доставя интернет на новото Народно събрание

 

Компанията е спечелила обществени поръчки за още няколко държавни институции

Компанията Netera спечели обществената поръчка за доставка на гарантиран интернет и защита от DDoS атаки на Народното събрание. Глобалният телеком вече от два месеца доставя услугите. Договорът е за 2 години, така че се очаква следващият Парламент да заработи с интернета от Нетера.

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) също избра Netera чрез обществена поръчка за свой доставчик на гарантиран интернет и защита от DDoS атаки, както и за изграждане на виртуални частни мрежи (VPN) на няколко места в София и страната. Договорът е за 3 години.

Друг договор с институция, който компанията е спечелила чрез обществена поръчка, е за проследяване чрез глобалната система за локализиране (GPS) на над 350 превозни средства на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Повечето от тях са автомобили, включително високопроходими, съпбщават от компанията. 

Освен че ДФЗ проследява колите си в реално време получава и много други услуги от типа „Интернет на нещата“. Дистанционно може да отчита движение в работно и в извънработно време (полезно за регистриране на извънредната работа), да се попълват автоматично пътни листа, да се генерират различни графики, да се вадят сервизни справки. Изпращат се също напомняния за годишни прегледи и събития.

За автомобилите са определени зони за домуване, както и часове, през които превозните средства трябва да се връщат и престояват на тези места. 

Българските държавни железници (БДЖ) също използват платформата за GPS проследяване на Netera, след като компанията спечели поредната обществена поръчка. Тя е за проследяване на 170 локомотива, идентификация на екипите машинисти, предаване на данни от GPS системата към автоматизираната система за контрол и управление на железопътния транспорт на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

В момента се провеждат изпитания на система за контрол на разхода на гориво на локомотивите, както и за видеонаблюдение.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии