1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

ЕК обсъжда с България таксата за пренос на руски газ

БГ Бизнес

Оценяваме и обсъждаме с българските власти въвеждането наскоро на тази мярка, заяви говорител на комисията

Европейската комисия съобщи, че обсъжда с България въвеждането на такса за преноса на руски газ, предава БТА. Оценяваме и обсъждаме с българските власти въвеждането наскоро на тази мярка, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. 

Санкциите на ЕС срещу Русия се определят, одобряват и преразглеждат на европейско равнище, добави той по този повод. Това е така от началото на руското нападение срещу Украйна. ЕС трябва да остане единен в подкрепата си за Украйна, заяви говорителят. 

Попитан за съобщенията, че ЕК прави проверка на споразумението между България и турското дружество "Боташ", говорителят потвърди. Можем да потвърдим, че изпратихме искане за предоставяне на информация, каза той. Комисията следи много внимателно този въпрос и е в контакт със съответните власти и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на енергия. В случай на признаци за отклонения, включително за нарушаване на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните мерки, добави той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии