1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Движението по новия автомагистрален участък между Макреш и Бела беше пуснато днес

Движението по новия автомагистрален участък между Макреш и Бела беше пуснато днес

Той е част от бъдещата магистрала Видин – Ботевград

Новопостроеният 13,6-километров участък между Макреш и Бела от бъдещата магистрала Видин – Ботевград беше пуснат за движение днес, съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството.  

Пускането на този дълго чакан участък по направлението ще позволи да бъде избегнато най-трудното трасе – между Бела и Димово, да се изнесе трафикът извън това опасно трасе и да бъде преместен извън град Димово. 

Движението по новия автомагистрален участък между Макреш и Бела беше пуснато

Това е първият реален автомагистрален участък по направлението между Видин и Ботевград, което ще е с дължина около 190 км.

По трасето има 2 пътни възела, осветление, мост с дължина 118 м над река Арчар, 2 виадукта – с дължина съответно 205 м и 218 м, железопътен надлез, множество селскостопански надлези и подлези. 

В момента се работи по 30-километровото трасе между Видин и Макреш. Съгласно договора участъкът трябва да бъде завършен до края на тази година. В следващия месец ще бъде рестартирано строителството в следващия участък – между Бела и Ружинци. Около средата на годината се очаква да има разрешение за  строеж за участъците между Ружинци и Монтана.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии