1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

С близо 36 % нагоре: "Булгаргаз" предложи цена на газа за ноември

БГ Бизнес

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание каква да бъде цената на природния газ за този месец

"Булгаргаз" ЕАД предлага цената на природния газ за ноември да е 82,12 лева за мегватчас (MWh - без акциз и ДДС), съобщиха от дружеството, предава БТА.

Това означава, че синьото гориво ще поскъпне с 35,94 процента спрямо октомври (60,41 лева за мегаватчас).  

Цената на обществения доставчик за настоящия месец остава с над 10 на сто по-ниска от ценообразуващия индекс TTF "месец напред" за  ноември, който се покачи значително през последния месец поради предстоящото начало на отоплителния сезон. През октомври цените на природния газ се повишиха чувствително и в резултат на геополитически събития, достигайки до най-високите си ценови нива от февруари 2023 г. насам от 54-56  евро за MWh , допълват от фирмата. 

БТА припомня, че в доклада от 11 октомври е записано, че "Булгаргаз" предлага за утвърждаване цена на природния газ за ноември от 67,27 лева за мегаватчас - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание днес каква да бъде цената на природния газ за ноември, по която "Булгаргаз" да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

КЕВР утвърди цена на природния газ за октомври от 60,41 лв. за мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии