1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Богомил Николов за измамите с козунака и по магазините около Великден

Богомил Николов за измамите с козунака и по магазините около Великден

Качественият козунак си има цена и няма дълъг срок на годност, каза експертът от "Активни потребители"

"Случва се, когато има кампании по магазините преди празници, търговците да използват момента да пласират стоки с изтекъл срок на годност или стоки с по-ниско качество. Когато сме преди празници, потребителите обикновено бързат да напазаруват основни неща за трапезата. В тези моменти ние нямаме достатъчно време за проучване на пазара и купуваме това, което най-лесно можем да купим. Тъговците пък се възползват от това", коментира пред businessnovinite.bg Богомил Николов от "Активни потребители".

По думите му качественият козунак, който е изработен от оригинални съставки има определена цена. "Козунаците, които имат атрактивно евтина цена, влагат заместители. Освен това този тип козунаци имат притеснителен срок на годност от 2,3 и дори 6 месеца. Как се постига това? С консерванти и други съставки, които не са символ на високо качество", добави Николов.

Според него хората се простират веднъж според възможностите си и втори път според желанието си да постигнат качество.

"В боята за яйца има доста оцветители и те могат да бъдат разпознати под Е-номера. Някои от тях са безвредни. Има обаче и Е-та, които са критикувани. На тук трябва да кажем, че тези оцветители при яйцата са по-безвредни от тези в някои безалкохолни напитки и сладкарски произведения.", каза още експертът.

По думите му, който иска може да провери вредните оцветители в интернет и да види на опаковката на боята, която купува дали ги има.

Повече, вижте във видеото

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии