1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

10 странни неща, създадени от производителите на коли (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това е начин за някои компании да се задържат на повърхността, когато икономическия спад удря пазара

 

Изкушаващо е за производителите на автомобили да се отклонят от тази индустрия. За някои от тях това е начин да инвестират печалбите си в по-доходоносни области.  

За други пък е начин да се задържат на повърхността, когато икономическия спад удря пазара. Присъединете се към нас, за да разглеждаме някои от случайните и малко вероятни сектори, в които автомобилните компании са се впуснали:  

Частните самолети на Honda

Влиянието на Honda се простира далеч отвъд автомобилните заводи. Японската компания прави още снегорини, ATV-та, мотоциклети и дори самолети. Носещ името HA-420, HondaJet е под формата на малък самолет, предназначен за частни полети, превозващи малко пътници. Предлага шест места за пасажери и двама членове екипаж. Тази Honda с крила се изчислява на стойност от $6 млн. Над 200 са произведени досега в завода в Грийнсбъро, щата Северна Каролина. Това е най-продаваният самолет в своя клас. 

Колбасите на Volkswagen

Най-популярният продукт на Volkswagen няма колела и двигател. В продължение на десетилетия компанията произвежда колбаси от свинско месо, използвани за създаването на къривурст (б.а. - едно от най-разпространените steet food ястия в Германия). Volkswagen зарежда с къривурст фабриките си, а освен това го предлага на ресторанти и на много автомобилни изложения. Това ястие дори се продава в някои от хранителните магазини във Волфсбург - родния град на компанията. Марката може да се похвали със 7 млн. колбаса на година срещу 4.9 млн. автомобила, създадени през 2021 г.

Маските за лице на General Motors

 

Подобно на много други компании по света, GM започна да произвежда маски за лице в първите месеци на пандемията от COVID-19. Техническият център на американската корпорация в Уорън, щата Мичиган, е в състояние да направи 1.5 млн. маски на месец. През май 2021 г. заводът на GM в Ошава, Онтарио изпълнява поръчка на Агенцията за обществено здраве на Канада за доставка на 10 млн. маски, след като започва работа 12 месеца по-рано.  

Сърдечната помпа на GM

Механичната сърдечна помпа “Dodrill-GMR” е разработена от “GM Research Laboratories” съвместно с хирурга Форест Додрил (1902-1997 г.).  

"Ние изпомпваме петрол, бензин, вода и други течности по един или друг начин. Изглежда логично да се опитаме да изпомпваме кръв”, казва за изобретението преди години един от ръководителите на екипа Едуард Рипингил. 

Машината, която прилича на 12-цилиндров двигател, първо е използвана от екипа на Додрил, който извършва сърдечна операция на Хенри Опитек в университета "Харпър", в Детройт през 1952 г. Самият Опитек след това живее още 29 години. 

Лунният автомобил на GM

Лунар Роувър и “лунно бъги” е използван от американските астронавти за придвижване по повърхността на Луната. Става известен в мисиите НАСА - Аполо 15, 16 и 17. Според Ференц Павлич от лабораториите за отбранителни изследвания на GM, подразделението работи по шасито, колелата, окачването, кормилното управление, електрическото задвижване, контролите и дисплеите на машината, докато Boeing се занимава със системата за захранване, навигацията, комуникацията и интеграцията с модула за кацане на Луната. Самият Павлич стига до идеята да направи лунния автомобил сгъваем, така че да заема по-малко място. Смята се, че три от тези машини все още са на повърхността на Луната. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии