1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Защо този град е най-големият център за данни в Европа?

Технологии

Тези центрове за данни са мястото, където се съхранява почти всичко на вашия телефон или компютър

 

Град Слау в графство Бъркшир, недалеч от Лондон, е бил обект на ужасна преса през годините. Мнозина ще отдадат това на британския ситком "Офисът", но още преди това, през 1937 г., поетът Джон Бетджман пише "Елате, приятелски бомби и паднете върху Слау!".

Но това може би се променя.

С директните си транспортни връзки с Лондон, близостта до летище Хийтроу и бързите оптични връзки, се твърди, че градът е идеално разположен за високотехнологична революция, пише BBC. 

Според вестник "Slough and South Bucks Observer" градът разполага с "най-голямата колекция от центрове за данни в Европа", като в момента в него са разположени 34 центъра, а други са на път да се появят.

Търсенето на центрове за данни нараства, откакто интернет започна да се развива. Според местния вестник в Слау, който се намира непосредствено до магистрала М25 и е на по-малко от 10 мили от Хийтроу, през 2005 г. е открит първият център за данни. 

Понастоящем Slough Trading Estate се счита за най-големия център за данни в Европа.

Тези центрове за данни са мястото, където се съхранява почти всичко на вашия телефон или компютър - облакът, уебсайтовете, социалните мрежи, снимките, музиката и др. 

 

Много от лондонските банки и служби за спешна помощ използват центровете за данни в Слау. Но това е таен и изключително чувствителен свят, в който сигурността не е изненадващо от първостепенно значение. Много центрове за данни не желаят медийно внимание и учтиво отхвърлиха молбите ни да влезем в тях.

Трудно е да се определи дори действителният брой на центровете за данни в Слау. Общинският съвет на Слау твърди, че "няма окончателен източник на данни", който да определи броя на центровете за данни в общината, но се предполага, че те са около 30-35.

Защо точно Слау? 

Според уебсайта datacenters.com предимствата на Слау са стратегическото му местоположение с отлични транспортни връзки с Лондон. Близостта на летище Хийтроу също е предимство. В него се казва, че пазарът на центрове за данни в Слау предлага редица съоръжения с различни размери, които позволяват разширяване.

Освен това Слау разполага с много стабилна и бърза оптична широколентова свързаност. Той се намира на главната оптична линия между Лондон и САЩ. Общинският съвет казва, че разположението на главното кабелно трасе, което минава от Лондон към Ирландия и САЩ, е предимство. Той казва, че именно столичните банки са помогнали за създаването на този център за данни. 

"Слау започна да се използва като място за център за данни от банковите институции за техните собствени вътрешни центрове за данни, като се търсеха места, които да са извън Лондон от съображения за планиране на извънредни ситуации, но достатъчно близо, така че миниатюрното забавяне при предаването на данни през разстоянието на кабелите да е достатъчно малко, за да не представлява проблем за финансовите пазари по отношение на забавянето на транзакциите при търговия", казва съветът.

"Съвместното разполагане е предимство за центровете за данни, така че съществуващият клъстер привлича допълнителен интерес."

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии