1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Температурите са твърде ниски и батерията на телефона ми пада бързо. Какво да правя?

Температурите са твърде ниски и батерията на телефона ми пада бързо. Какво да правя?

Литиево-йонните батерии, които захранват по-голямата част от днешната електроника, не реагират добре на температури под нулата

При по-ниски температури е съвсем естествено телефоните да се забавят: литиево-йонните батерии, които захранват по-голямата част от днешната електроника, не реагират добре на температури под нулата, така че е напълно нормално производителността на телефона да бъде влошена с приложения отваряне по-бавно и компоненти като екрана се забавят.

Повечето от проблемите, с които се сблъскват потребителите в студено време, са временни - но е възможно да повредите устройството си, особено ако го загреете прекалено бързо, казва Yahoo News. 

Колко студено може да повреди телефона ви

Ако оставите телефона си да се затопли твърде бързо, след като вече е станал изключително студен, това може да доведе до кондензацията. Това може да бъде сериозен проблем, или да задейства индикатори за повреда от вода (което може да означава, че е трудно устройството ви да бъде ремонтирано в рамките на гаранцията), или действително да повреди телефона.

Това е по-вероятно при телефони с по-ниски спецификации за водоустойчивост. За да избегнете това, не оставяйте телефона си много студен: Например не го оставяйте в кола, където ще стане много студено.

Кога не трябва да зареждате телефона си

Най-добре е да не зареждате телефона си, докато е изключително студено – изчакайте, докато сте на закрито и оставете телефона си да се затопли. Зареждането на телефони, докато са изключително студени, може да причини повреда на батерията.

Експертният сайт за батерии Battery University казва: „Литиево-йонни батерии не могат да се зареждат при температура под 0°C. Въпреки че батериите изглеждат нормално заредени, върху анода се получава покритие от метален литий, докато са на температура под замръзване. Покритието е постоянно и не може да бъде премахнато. Ако се прави многократно, такава повреда може да компрометира безопасността на опаковката."

Как да защитите телефона си

Ако ще сте на много студено място, струва си да инвестирате в калъф за телефон, за да запазите устройството си изолирано - има специализирани такива за ниски температури. Най-общо казано, дръжте устройството близо до тялото си и се опитайте да го поддържате възможно най-близо до стайна температура.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии