1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Пътуване в бъдещето  - без паспорти, куфари или речници

Технологии

Ето как ще изглеждат пътуванията след 50 години.

Представете си как се качвате на летището и просто минавате през охраната, вместо да се налага да се редите на опашка, да се взирате неловко в камерата и да се тревожите дали ще ви накарат да оправдаете новата си съмнителна прическа, защото не съвпада със снимката ви в паспорта.

Снимка: iStock

Е, ако издържите още 50 години, 2070: Докладът за бъдещето на easyJet прогнозира, че всичко, от което ще се нуждаете за безпроблемна проверка на сигурността, ще бъде вашият сърдечен ритъм.

Експертите прогнозират, че сърдечният ритъм на пътниците, който е уникален за всеки човек, ще се използват заедно с тяхната биометрична информация за проверка на самоличността на човек.

Снимка: iStock

Те също така вярват, че седалките в самолета ще могат да се адаптират към формата на тялото на човек, а  специално устройсто за забавление по време на полет ще насочва съдържанието директно към очите на пътниците. Това не е всичко: езиков слухов апарат ще превежда други езици в реално време, което прави термина „езикова бариера“ нещо от миналото. 

След като пристигнете на вашата дестинация, ще ви очаква персонализиран хотелски престой. Експертите очакват да бъдат въведени интелигентни стаи, които позволяват на гостите да избират желаната твърдост на леглото, стайна температура и околна музика. 

И напредъкът в 3D печата ще означава, че можете да пристигнете без куфар, тъй като просто ще отпечатате дрехите и предметите, от които се нуждаете, когато пристигнете, само за да ги хвърлите в кошчето за рециклиране, когато се върнете. 

Снимка: БГНЕС

Предвижда се, че подобрените VR слушалки ще направят екскурзоводите излишни, като туристите ще използват своите хаптични костюми и VR слушалки, за да пътуват назад във времето, за да изживеят исторически места и да научат всички забавни факти.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии