Първата жена на Луната ще носи костюм на Prada (ВИДЕО+СНИМКИ)

Костюмът пасва на всички членове на екипажа, включително мъже и жени, защото е в стандартен размер за астронавти

 

На Международния конгрес на астронавтите в Милано, Италия, Axiom Space и Prada разкриха за първи път дизайна на космическия костюм, който ще бъде използван за мисията Артемис III на НАСА.

Костюмът на Axiom Space и Prada за мисията Артемис III

Работата по дизайна на външния слой и материалите е съвместно разработен, когато компаниите лидери в индустрията се събраха, смесвайки креативността и инженерството, за да подобрят дизайна на скафандъра от следващо поколение.

По време на разработката Axiom Space използва тъмен покриващ слой само за целите на показването, за да прикрие патентованата технология на костюма. Но скафандърът за лунната повърхност, ще бъде направен от бял материал, който отразява топлината и предпазва астронавтите от екстремно високи температури и лунен прах.

Костюмът побира широка гама от членове на екипажа, включително мъже и жени в стандартния размер за астронавти.

 

Той ще издържи на екстремни температури на южния полюс на Луната и най-ниските температури в постоянно засенчените региони за поне два часа. Астронавтите ще могат да извършват космически разходки за най-много осем часа.

AxEMU включва множество резервни системи и бордова система за диагностика, за да гарантира безопасността на членовете на екипажа. Костюмът използва възобновяема система за почистване на въглероден диоксид и здрава охлаждаща технология за отстраняване на топлината от системата. Той включва усъвършенствани покрития на шлема и козирката, за да подобри гледката на астронавтите към заобикалящата ги среда, както и собствени ръкавици по поръчка, включващи няколко подобрения в сравнение с ръкавиците, използвани днес.

Архитектурата на скафандъра включва системи за поддържане на живота, облекло под налягане, авионика и други иновативни системи за посрещане на нуждите от проучване и разширяване на научните възможности.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст