1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Новият iPad Pro на Apple е по-тънък от iPod Nano и по-бърз от лаптопа ви

Технологии

Компанията представи и обновена и значително по-тънка клавиатура Magic Keyboard

 

Откакто Стив Джобс представи MacBook Air, продължава манията на Apple да прави продуктите си възможно най-тънки. Новият iPad Pro е голям (макар и тънък). С дебелина само 5,1 мм той е по-тънък дори от MP3 плейъра iPod Nano. 

С обновена клавиатура Magic Keyboard, Apple Pencil Pro и усъвършенстван iPad Air, новият iPad Pro идва с набор от важни технически подобрения, които съответстват на новата му естетика. Това означава дебют на OLED дисплей, подходящ за телевизори, в iPad и въвеждане на най-новия чип M4 на Apple, който се появява първо в таблет, а не в MacBook

Ето какво трябва да знаете за най-новия iPad Pro и защо той е най-големият скок напред за тези устройства от десетилетие насам. 

OLED идва в iPad

Тези iPad Pro не са със стандартни характеристики. Освен 11- или 13-инчовия им дисплей, почти всичко в дизайна им се е променило. Всяко устройство, което е тънко 5,1 мм, ще се превърне в хит, но най-значителните промени в Pro могат да бъдат открити другаде. Въвеждането на технологията Ultra Retina XDR на дисплея на Apple е най-непосредствено видимото подобрение. 

Вместо просто да прехвърли същия OLED дисплей, който вече е в iPhone, върху iPad, Apple създаде изцяло нов панел, за да осигури визуализации с драстично подобрен контраст, повече детайли при работа със сенчести кадри и по-добро възприемане на движението на екрана.

Това е iPad, който може да се мери с най-добрите налични 4K телевизори. Ако сте решили да вземете iPad Pro със себе си на летните си пътувания или да работите много с него за цветово класифициране, на разположение е и техника на стъкло с нанотекстура за намаляване на отблясъците на екрана край басейна.

M4 е само за iPad

Въпреки че iPad Pro не е лаптоп, той е първото устройство на Apple, което ще бъде захранвано с новия чип M4. Като се има предвид, че всички лаптопи MacBook Air и Pro на марката все още използват разновидности на миналогодишните чипове M3, това е значително подобрение.

Всеки, който премине от iPad Pro с M2 от 2022 г., ще открие 50% по-бърза работа при редактиране на видео

За по-креативната част oт работещите се грижи новият Apple Pencil Pro, с който може да се активират различни функции, и е снабден с вграден жироскоп за артистични похвати като преобръщане между дебели и тънки линии на скицата. Представена е и обновена и значително по-тънка клавиатура Magic Keyboard за превъзходно преживяване при писане, която този път няма да тежи толкова много на раницата ви. 

И накрая, тъй като все още има хора, които настояват да правят снимки с iPad, камерата на Pro е преобразена с 12-мегапикселов обектив, LIDAR скенер и адаптивна двуцветна светкавица. Всичко това ще ви помогне да направите по-добра снимка за празника, но най-вероятно ще видите ползите при по-практична работа, като например по-лесно сканиране на документи и заснемане на 3D пространства с някое от многото приложения за добавена реалност, които вече са налични за iPad.

iPad Pro: Цени и наличност

Кога можете да се сдобиете с новия iPad Pro? И двата нови модела са достъпни за предварителна поръчка и ще започнат да се доставят следващата седмица. Същото важи и за най-новите iPad Air, които вече разполагат с чипа M2 на "стария" iPad Pro и са актуализирани, за да поддържат Apple Pencil Pro. Ето какви са цените: 

iPad Pro (11-инчов): от 999 паунда.
iPad Pro (13-инчов): от 1299 паунда.
iPad Air (11-инчов): От 599 паунда.
iPad Air (13-инчов): От 799 паунда.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии