1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Нова AI функция на Viber обобщава груповите чатове за секунди (СНИМКИ и ВИДЕО)

Нова AI функция на Viber обобщава груповите чатове за секунди (СНИМКИ и ВИДЕО)

Как работи технологията, така че да не бъдат пропускани важни съобщения в общ чат

 

Rakuten Viber използва технологията на OpenAI, за да стартира AI функция за обобщение на разговори с непрочетени съобщения в групови чатове, съобщават от компанията. 

Разработено, за да отговори на нуждите на милиони потребители с ограничено време, това иновативно решение предлага бърз преглед на до 100 непрочетени чат съобщения под формата на кратко обобщение.

Снимка: Rakuten Viber

Технологията извлича най-важните части от груповите разговори на потребителя и за миг предоставя основната информация в акценти, като така не само спестява време и енергия, но и подобрява взимането на решения и продуктивността. Скоростното обобщение помага на потребителите да бъдат в крак с цялата информация, без да се връщат назад в дълго преглеждане на съобщения. 

AI функцията за обобщение е фокусирана върху групови чатове, за да подпомогне най-популярната форма на комуникация сред потребителите на Viber. Представете си удобството, което ще имат родителите, координиращи училищни или спортни събития на децата си в групи с други родители. Или пък близки, които планират парти за рожден ден на любим човек, а защо не и група приятели, които организират пътуване.

Как се активира? 

Активирането е лесно: потребителите, влизащи в групов чат с непрочетени съобщения, ще получат подкана за получаване на обобщение (по избор) на пропуснатата част от разговора. Важно е да се отбележи, че тези обобщения са видими само за потребителите, които ги поискат, което гарантира запазването на конфиденциалността.

Поверителността и безопасността на данните са сред основните приоритети при разработването на тази функция. AI обобщението на чатове не включва никакви идентификатори освен потребителските имена, така че конкретни разговори не могат да бъдат свързани по външен път с членове на групата. Освен това Viber не достъпва и не записва разговори или съобщения на своите сървъри, осигурявайки сигурно потребителско преживяване. 

„Непрекъснато търсим иновативни подходи, чрез които да направим живота на нашите потребители по-лесен“, каза Офир Еял, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber. „Ето защо ние използваме силата на генеративния AI, за да им спестим време и да сме сигурни, че няма да пропуснат важни разговори: от съученици, обсъждащи училищни проекти, до приятели или семейство, които правят планове за уикенда в движение, нашите потребители могат да достигнат светкавично до всичко, което са пропуснали.”

Функцията постепенно става достъпна за потребители в САЩ, Филипините, Украйна, Япония, България и Полша, като скоро ще последват и други държави. Поддържа платформите iOS и Android, както и разбира повече от 50 езика.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии