Не правете това на iOS 18 или може да загубите съобщенията си

Странен бъг причинява срив на Messages в новата актуализцация iOS 18

 

Новата актуализация на софтуера на Apple вече има нов странен бъг, който потенциално  може да доведе до катастрофални последици за потребителите, съобщава Mashable. Според 9to5Mac, ако отговорите, когато някой сподели Apple Watch Face през Messages, рискувате да загубите цялата си хронология на съобщения с този човек.

Какво се случва?

Apple Watch включва функция, която ви позволява лесно да споделяте циферблата си през Съобщения или Поща директно от watchOS. Функцията има за цел да направи възможно споделянето на персонализирани конфигурации на часовника. Засега грешката се задейства, когато някой отговори на споделен циферблат в нишка на Messages в iOS 18. Функцията за отговор ви позволява да проведете вграден разговор за конкретно съобщение, което може да е било изпратено по-рано в чата.

9to5Mac проучи на по-дълбоко ниво какво точно се случва, когато отговорите на циферблат на Apple Watch. Очевидно, след като това се случи, приложението Messages ще се срива многократно, ако се опитате да отворите разговора. Проблемът е, че това засяга и двамата потребители в разговора, а не само лицето, което е отговорило на първо място. Доколкото някой може да прецени, най-бързото решение е да изтриете историята на чата между вас и другия човек.

 

Незабавната корекция изисква загуба на хронология на чата

След като възникне грешката и двамата потребители не могат да отворят разговора в Messages, докато нишката на разговора не бъде отложена от всяко устройство. Изтриването на разговора може да бъде трудно, ако Messages многократно се срива.

Това решение води до премахване на цялата история на разговорите. Това включва прикачени файлове като снимки и видеоклипове, които не са запазени извън Messages. Apple вероятно ще трябва да коригира този бъг в актуализациите на iOS 18, macOS 15, watchOS 11 и бъдещите бета версии на предварителната версия на софтуера на Apple.

Очаквайте актуализация на iOS 18 за коригиране

Снимка: Apple

Предполага се, че изчакването на корекцията ще ви позволи да избегнете загуба на данни. Междувременно чат разговорът не може да бъде отворен и Messages ще се срине, ако се опита да стартира приложението с активен разговор.

Също така е възможно възстановяването от резервно копие да помогне за възстановяване на данни, ако са изгубени. Използването на функцията Messages iCloud на Apple обаче може да направи това решение неефективно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст