Meta вдига ограниченията върху акаунтите на Тръмп

Технологии

Тръмп стартира свой собствен сайт за социални медии, Truth Social, през 2022 г., след спирането на достъпа му до Facebook и Instagram

 

Meta обяви, че ще премахне ограниченията, наложени на акаунтите на бившия президент Доналд Тръмп във Facebook и Instagram преди Националната конвенция на Републиканската партия следващата седмица, съобщи CNN.

Компанията заяви, че решението е взето, за да се гарантира, че Тръмп, предполагаемият републикански кандидат за президент, ще има равнопоставеност с президента демократ Джо Байдън. 

"Преценявайки отговорността си да разрешим политическото изразяване, ние вярваме, че американският народ трябва да може да чуе кандидатите за президент на еднаква основа", се казва в изявление на Меta. "В резултат на това бившият президент Тръмп, в качеството си на кандидат на Републиканската партия, вече няма да бъде обект на засилени санкции за отстраняване." 

Акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram са възстановени в началото на 2023 г., след двугодишна забрана, наложена след въстанието от 6 януари 2021 г. По това време Меta заяви, че ще постави допълнителни предпазни огради на акаунтите на Тръмп, за да "възпре повторните нарушения". 

"В случай че Тръмп публикува допълнително съдържание, нарушаващо правилата, съдържанието ще бъде премахнато и той ще бъде временно отстранен за срок между един месец и две години, в зависимост от тежестта на нарушението", се казва в публикация в блога на Meta през януари 2023 г. 

 

Meta заяви, че не се е наложило да бъдат разширени наказанията, наложени на акаунтите на Тръмп. Тръмп стартира свой собствен сайт за социални медии, Truth Social, през 2022 г., след спирането на достъпа му до Facebook и Instagram, заедно със социалната медийна платформа X, известна преди като Twitter.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст