1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Мъск планира да изстреля транспортна ракета Starship през март

Изстрелването на Starship е ключов момент по пътя към превозването на хора и товари до луната

SpaceX може да направи опит за изстрелване на системата Starship през март, съобщава Ройтерс, позовавайки се на самия Илон Мъск.

„Ако оставащите тестове преминат добре, ще се опитаме да изстреляме Starship следващия месец“, съобщи Мъск в отговор на туит на потребител.

 

През януари Мъск допусна, че има „реален шанс“ за изстрелване на Starship в края на февруари, като добави, че изстрелването през март изглежда много по-вероятно.

 

От миналата година програмата SpaceX се стреми да изстреля демонстрационно своя гигантски кораб Starshipp в орбита за първи път, което ще е ключов момент, тъй като една от крайните цели е превоз на астронавти на НАСА до Луната.  

Снимка: EPA

Космическият кораб Starship и ракетата Super Heavy  на SpaceX - наричани заедно Starship - представляват транспортна система за многократна употреба, предназначена за превоз на екипаж и товари до околоземна орбита и отвъд нея - до Луната и Марс.  Starship е най-мощната ракета носител, разработвана някога в света, с възможност за извеждане до 150 метрични тона в околоземна орбита за многократна употреба и до 250 метрични тона за еднократно извеждане. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии