1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Малък проблем принуди Ferarri да изтгели всички коли, продадени след 2005 г.

Технологии
 

Всички дилъри и собственици на Ferrari, чиито коли имат този проблем, ще бъдат уведомени за изтеглянето до 24 септември

Автомобилната компания Ferrari, известна с луксозните си автомобили за милиони долари, изтегля над 23 хил. автомобила, продадени от 2005 до 2022 г., съобщава Fox Business.

Деветнадесет от моделите на компанията, произведени през последните седемнадесет години рискуват да получат повреда на спирачките, показва доклад, подаден през юли до Националната администрация за висока безопасност на движението в САЩ.

В доклада се посочва, че превозните средства са оборудвани с неефективни капачки на резервоарите за спирачна течност, които може да не предизвикат силно налягане във вентилационните отвори. Тези дефектни капачки могат да създадат вакуум, "заради, който потенциално може да изтече спирачна течност. Това може да доведе до частична или пълна загуба на спирачна способност."

За да отстрани проблема, компанията трябва да смени сегашните капачки на резервоарите на автомобилите и да инсталира нов софтуер в превозните средства, предоставящ предупреждения, ако възникне теч на спирачна течност. Компанията изчислява, че само 1% процент от изтеглените автомобили са засегнати от този проблем.

Всички дилъри и собственици на Ferrari, чиито коли имат този проблем, ще бъдат уведомени за изтеглянето до 24 септември. Компанията имаше подобно изтегляне през октомври 2021 г. за повреда на спирачките в над 10 хил. модела, продадени между 2010-2015 г. и 2016-2019 г..

Ferrari изчислява, че само един 1% от изтеглените модели са засегнати от проблема с повреда на спирачките.

Компанията предупреждава, че ако шофьорите получат предупреждение за ниско ниво на спирачната течност, те трябва незабавно да „спрат веднага щом е безопасно да го направят, и след това да се свържат с пътната помощ на Ferrari и да бъдат изтеглени до най-близкия оторизиран дилър на Ferrari“.

Изтеглянето представлява значителна част от всички автомобили, продадени от италианския производител през последните седемнадесет години в САЩ.

Единствените модели, продадени от 2005 г. насам, които не са включени в доклада за изземване, са 575M Maranello, 599 GTB, SF90 и 296.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5