Как изглеждат Apple, Google и Amazon през 1999 г.

Технологии

Ето как са изглеждали уебсайтовете на любимите ви социални мрежи и платформи

 

Годината е 1999 г. и „Believe“ на Шер гръмни по радиостанциите. Интернетът е нещо, което е все още ново и непознато – изключително неудобно и болезнено бавно. Обществеността използва интернет от по-малко от десетилетие и онези, които създаваха онлайн съдържание са различават изключително много с днешните инфлуенсъри.

„90-те години на миналия век бяха белязани от изследване на възможностите на графичния дизайн в мрежата и търсене на начини как да се подходи към уеб дизайна, тъй като по това време огромното мнозинство уеб дизайнери имаха опит само с дизайна на печатни материали“, Питър Ковар, основател на Музея на уеб дизайна , който организира онлайн изложби за сайтове от 90-те години, казва пред Mashable.

Много уебсайтове днес изглеждат по същия начин, защото има по-голям акцент върху достъпността, приложимостта и UX за сметка на визуалната оригиналност", каза Ковар. Това не е лошо, добави UX дизайнерът, но кара уеб дизайнерите от 90-те, като него, да копнеят за цветни фонове и разнообразие.

 

Машина на времето

Докато много услуги архивират мрежата, като Internet Archive със своята влиятелна Wayback Machine , Ковар прави виртуална изложба, за да предостави по-добър контекст за миналото на интернет. Искате ли да видите как са изглеждали уебсайтовете на Youtube, Instagram или Twitter преди десетилетия? Може да разгледате нашата галерия тук:

Как са изглеждали уебсайтовете преди

Музеят разполага и с колекция от търсачки от 90-те години, за много от които вероятно никога не сте чували. Ще се изненадате как са изглеждали толкова познатите за вас платформи преди повече от десетилетие. Например отдолу може да видите снимка на Facebook през далечната 2004 в сравнение със сега. 

 

По такъв начин изглежда платформата през 2004г.

По такъв начин е изглежда днес.  

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст