1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Изобретиха най-бързите обувки в света (ВИДЕО)

Те могат да се използват на различни видове терени

Представете си, че можете да отидете бързо до магазина или да разходите кучето си толкова бързо сутрин, колкото ако сте на пътеката във фитнеса.

Американски стартъп изобрети устройство, предназначено да бъде закрепено на вашите собствени обувки, за да увеличи скоростта ви на ходене с до 250%.

Базираната в Питсбърг компания по роботика и инженерство Shift Robotics представи своите захранвани с батерии маратонки - Moonwalkers. За тях казват, че са „най-бързите обувки в света“.

Захранвани от най-съвременен DC мотор, осем полиуретанови колела работят заедно със скоростната кутия, за да задвижват припокриващите се колела, за да симулират колела с много по-голям диаметър за изкачване по неравен терен.

Снимка: Shift Robotics

Moonwalkers могат да се използват на различни видове терени, зареждат се напълно за 1,5 часа, имат обхват от 10 километра и могат да бъдат зададени в режим „Заключване“ за стълби само с бърз жест.

Вместо да мислите за тях като за моторни кънки, мислете за тях повече като за обувки.

„Луноходите не са кънки. Те са обувки. Всъщност най-бързите обувки в света“, коментира Занджи Занг, основател и главен изпълнителен директор на Shift Robotics.

Цената на обувките започва от 1399.99 долара, като първите доставки ще бъдат през март 2023 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии