Огромен IT срив по целия свят - какво казва Microsoft?

Наблюдават се смущения в работата на редица летища, медии, медицински услуги

 

Самолетите са приземени, а телевизионните оператори са изключени, тъй като фирмите по целия свят се борят с продължаващото голямо прекъсване на информационните технологии, съобщава CNBC. 

Снимка: Reuters

Гигантът в областта на киберсигурността CrowdStrike преживя голямо прекъсване, съобщиха от компанията за NBC, след проблем с последната си технологична актуализация. В момента компанията въвежда тази актуализация в световен мащаб. 

Отделно от това облачните услуги на Microsoft бяха възстановени след прекъсване, съобщи компанията, въпреки че много потребители продължиха да съобщават за проблеми.

Снимка: Reuters

Акциите и на двете компании загубиха позиции по време на предварителната пазарна търговия в петък сутринта.

Microsoft съобщава за смущения

 

Услугите в облака на Microsoft са възстановени след прекъсване, съобщиха от компанията.

Снимка: gettyimages

Късно в четвъртък американският технологичен гигант съобщи, че клиентите в централната част на САЩ може да изпитат проблеми с множество услуги Azure и пакета от приложения Microsoft 365. Това може да включва „сривове с операциите по управление на услугите и свързаността или наличността на услугите“. 

Днес Microsoft съобщи, че е установила основната причина и по-голямата част от услугите са възстановени. Въпреки това компанията заяви, че някои клиенти все още могат да изпитват проблеми в региона.

„Малка подгрупа от услуги все още изпитва остатъчно въздействие“, заявиха от Microsoft.

През януари облакът на Microsoft претърпя глобален срив, който засегна услуги от Outlook до Teams. Тогава Microsoft заяви, че това се дължи на промяна в мрежата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст