1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Instagram променя един от най-важните си алгоритми на "180 градуса"

Instagram променя един от най-важните си алгоритми на "180 градуса"

Алгоритъмът вече няма да дава приоритет на акаунти с повече последователи

Instagram променя своя алгоритъм за интеракция с Reels, за да даде приоритет на "оригиналното съдържание", съобщи блогът на социалната мрежа, цитиран от „Денар“.

На първо място, това ще има най-много последствия за акаунтите, които публикуват предимно клипове на други потребители. Освен това акаунти с по-малко последователи, но публикуващи собствени видеоклипове, ще получат по-добра видимост.

В публикация в блога компанията каза, че се опитва да „коригира“ начина, по който класира акаунтите, защото, както се казва, „исторически погледнато, създателите с много повторни публикации и последващи действия са достигнали до повече потребители, отколкото малките създатели на оригинално съдържание“.

Снимка: iStock

Не е ясно какви промени ще направи Instagram, за да "изравни" силите, но подчерта, че алгоритъмът вече няма да дава приоритет на акаунти с повече последователи.

Снимка: iStock

Промяната в класификацията на съдържанието трябва да влезе в сила през следващите месеци, докато промяната на „оригиналното съдържание“ вероятно ще се усети много по-рано.

Instagram казва, че активно ще поставя „оригинални“ клипове в предложения вместо повторно публикувани видеоклипове, когато забележи, че съдържанието е идентично на много места.

Снимка: iStock

Също така, когато някой публикува отново нечие друго съдържание, ще има индикация кой е оригиналният създател. Това няма да важи за мемета.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии