1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Instagram и Facebook стават платени за верификация

Други социални мрежи като Reddit, YouTube и Discord по подобен начин вече използват модели, базирани на абонамент

Потребителите на Instagram и Facebook вече ще плащат за получаване на верификация на профила  със синя отметка, обяви Марк Зукърбърг в пост.

Meta Verified ще струва 11,99 долара на месец в мрежата или 14,99 за потребители на iOS (iPhone).

Тази седмица новата услуга стартира в Австралия и Нова Зеландия. Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор на Meta, съобщи, че този ход ще подобри сигурността и автентичността на социалните медии.

Този ход идва, след като Илон Мъск внедри премиум абонамента Twitter Blue през ноември 2022 г. в едноименната социална мрежа.

Платената абонаментна услуга на Meta все още не е достъпна за фирми, но всяко физическо лице може да плати за удостоверяване на профила си и доказателство, че той е единствен.

Сините отметки са използвани като инструменти за проверка на акаунти, за да обозначат тяхната автентичност.

Абонаментът ще даде на плащащите потребители със синя значка, повишена видимост на публикациите им, защита от имитатори и по-лесен достъп до обслужване на клиенти, каза Meta в публикация на техния уебсайт.

Снимка: Reuters

Компанията казва пред BBC, че промяната няма да засегне по-рано верифицираните акаунти, но отбеляза, че ще има увеличение на видимостта за някои по-малки потребители, които стават верифицирани благодарение на платената функция.

Функцията за проверка на заплащане на Twitter беше спряна миналия ноември, когато хората започнаха да се представят за големи марки и знаменитости, като плащат за значката.

Снимка: Reuters

Мета каза, че потребителските имена в Instagram и Facebook ще трябва да съвпадат с предоставен документ за самоличност, за да им бъде направена проверка, а потребителите ще трябва да имат профилна снимка, която включва лицето им.

Други социални мрежи като Reddit, YouTube и Discord по подобен начин използват модели, базирани на абонамент.

Meta все още не е уточнила кога функцията ще бъде въведена в други страни, въпреки че Зукърбърг каза в публикация, че ще бъде „скоро“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5