1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Как изглежда къща за 31 млн. долара: Марк Зукърбърг продаде дома си

Блясък
 

Дали истинската причина за продажбата се крие във война със съседите?

Марк Зукърбърг продаде дома си в Сан Франциско за 31 млн. долара. Това е повече от три пъти от цената, за която го купи. Сделката на основателя на Facebook е „най-голямата“ имотна сделка в Сан Франциско тази година, съобщава The Real Deal.

Имотът „Долорес парк“, първоначално е закупен от Зукърбърг за 10 млн. долара през 2012 г.

Новият собственик на имението е базиран в Делауеър, а сделката вече е задвижена от адвокатите на двете страни.

Зукърбърг преобрази своя дом и вложи огромно състояние в него откакто го купи. Но каква е причината да го продаде? През годините един от най-богатите хора в света получава множество оплаквания от съседи относно шума и праха от строителството.

През 2016 г. други съседи на семейството се оплакват от охранителния екип на милиардера, който паркира незаконно пред огромната къща. Писмо, получено от BuzzFeed по това време, твърди, че екипът по сигурността „постоянно и „незаконно“ заема „желани места за паркиране“ в района с два сребристи SUV-а.

По-рано през 2014 г. съседи се оплакват, че ремонтната му конструкция разкъсва квартала на две части, заради затваряне на пътища.

„Мисля, че всички се опитахме да бъдем възможно най-търпеливи и учтиви по време на много дългия строеж, шума, боклука, блокирането на улици и т.н.“, казват съседите в публичното си изявление. „Сега, когато целият този цирк приключи, оставаме с 2 сребристи SUV-а, постоянно заемащи важни за нас места за паркиране.

„От само себе си се разбира, че живеенето близо до „Долорес парк“ и страхотните съседни квартали е предизвикателство, когато става въпрос за паркиране на улицата, така че 2-те места, които са постоянно заети от коли на Зукърбърг, влошават нещата“, добавят съседите му пред Daily Mail.

Говорителят на Зукърбърг отрича, че превозните средства да са незаконно паркирани в квартала.

„Колите на екипа по сигурността са паркирани в съответствие с местните закони. Екипът се стреми да бъде съпричастен към притесненията на съседите и съжалява за евентуалното неудобство“, добавя говорителят.

Имотът в Сан Франциско е един от многото на основателя на Facebook. Зукърбърг притежава „комплекс от пет къщи“ на стойност 37 млн. долара в Силициевата долина. Той трансформира първоначалния си дом в Пало Алто за 7 млн. долара, който закупи през 2011 г., в огромно имение, след като купи четирите околни имота.

Според източници на Daily Mail Зукърбърг е купил абсолютно умишлено четирите къщи, защото негов съсед е искал да ги продаде на предприемач, рекламирайки ги като "място, на което да живееш до най-важния човек във Facebook". По това време Зукърбърг има идеята да събори четирите къщи и да ги превърне в общ имот.

Съветът за архитектурен преглед на град Пало Алто блокира предложението му да разруши четирите къщи, за да започне от нулата, опасявайки се, че ще създаде една гигантска резиденция в район, където еднофамилните къщи вече са оскъдни.

Неговият архитект Кати Уокър, отрече, че е имало планове за създаване на луксозен комплекс само за семейството сму - съпругата Присила Чан, и децата им Максима и Август.

„Те купиха оригиналната къща идруги имоти в квартала, защото обичат характера на квартала, неговите дървета и разнообразието от къщи“, каза Уокър.

Вместо това Зукърбърг промени плановете си, като реновира две от къщите и разруши другите две, заменяйки ги с едноетажни къщи, като по този начин заобиколи всички проблеми с разрешителните, тъй като едноетажните къщи не се нуждаят от одобрение от съвета.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии