Гласовият режим на OpenAI вече е достъпен в Европа. Ето какво можете да правите с него

Технологии

OpenAI потвърди, че въвежда инструмента в Европа в отговор на публикация в платформата X

 

Производителят на ChatGPT OpenAI заяви, че неговият Advanced Voice е достъпен в Европа след забавяне на стартирането, което може да се дължи на регулаторни правила на континента, съобщава Euronews. OpenAI обяви Advanced Voice Mode през май, който позволява на потребителите да взаимодействат с големия езиков модел (LLM) с гласовете си, което означава, че можете да говорите с ChatGPT, използвайки вашия мобилен телефон, лаптоп или микрофон на компютър.

Кога бе въведен гласовият режим? 

Снимка: Reuters

Гласовият режим беше въведен във Великобритания по-рано този месец, но не стигна до европейския континент досега, което може да се дължи на опасения относно Общия регламент за защита на данните в Европа (GDPR), който изисква някои продукти да бъдат прегледани от ЕС комисар за данни преди стартиране.

„Европа е ключов регион за нас и ние се ангажираме да работим с европейските институции, за да предлагаме нашите продукти тук“, каза говорител на OpenAI пред Euronews Next по-рано този месец.

 

Въвеждането на функцията в Европа 

OpenAI потвърди, че въвежда инструмента в Европа в отговор на публикация в социалната медийна платформа X, която пита дали ще дойде в Европа.

„Ами да. Всички потребители на Plus в ЕС, Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн вече имат достъп до Advanced Voice“, се казва в публикация на OpenAI.Advanced Voice започна да се разпространява за абонати на OpenAI Plus снощи, но все още не е достъпен за тези, които използват безплатния акаунт.

 

По-рано тази година, гласът, наречен Sky, приличаше на този на актрисата Скарлет Йохансон във филма „Her“ от 2013 г. Юридическите представители на Johansson изпратиха писма на OpenAI, в които се твърди, че компанията няма право да използва гласа. Оттогава OpenAI временно спря гласа на Sky.

Потребителите могат да поискат от AI да промени акцентите, например на южен акцент, ако не харесват това, което чуват. Освен това е интерактивен, така че можете да му кажете да ускори или забави и ще слуша, ако го прекъснете.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст