1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Функция на Google предупреждава, когато публикуват личната ви информация онлайн

Технологии

Можете да комбинирате тази функция с инструмента "Премахване на резултата", за да затрудните намирането му онлайн

Ако потърсите името, адреса или телефонния си номер в Google, може би ще се изненадате от броя на резултатите, които ще видите с личната си информация. В Google обаче има скрита функция, която ще ви предупреди, когато открие такива резултати, и ще ви позволи да ги премахнете, пише CNBC. 

Според Statista Google има около 83% от пазара на търсене и е далеч пред конкуренти като Bing на Microsoft, Yahoo или DuckDuckGo. Това означава, че ако хората търсят вашата информация, има вероятност първо да опитат Google.

Този подход е различен от това да поискате от Google да премахне резултати. Вместо това тази функция активно търси телефонния ви номер, електронната поща и домашния ви адрес и ще ви предупреди, когато намери нещо. След това можете просто да кажете на Google да го изтрие от резултатите от търсенето. 

Google не премахва информацията ви от интернет, но я изтрива от търсачката Google и я прави по-трудно откриваема за хората.

Ето как става: 

  • Отворете уеб браузъра си и въведете myactivity.google.com/results-about-you;
  • Изберете "Резултати за преглед";
  • Изберете "Get started" (Започнете) и натиснете два пъти "Next" (Напред);
    Добавете личната си информация: име, адрес, телефонен номер, имейл;
  • Можете да добавяте по няколко записа за всяка от тях.
  • Потвърдете, че това е цялата ви информация.
  • Изберете начина, по който искате да бъдете уведомявани. Можете да изберете имейл или известия чрез натискане, или и двете.
  • Накрая ще получите изскачащ прозорец, в който се казва: "Ние разглеждаме".

Сега просто изчакайте известията от Google. Когато получите такова, можете да изберете дали Google да го премахне от Търсене в Google или да го остави. Това зависи от вас. 

Ако сте допуснали някакви грешки или искате да се върнете и да редактирате, просто се върнете на страницата "Резултати за вас" и направете промените.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии