1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

 Екстрадират Сам Банкман-Фрайд от Бахамите за САЩ

Бившият милиардер може да прекара остатъка от живота си в затвора

Властите на Бахамските острови казаха, че бившият главен изпълнителен директор на фалиралата борса за криптовалута FTX Сам Банкман-Фрайд е екстрадиран за САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Бахамската генерална прокуратура заяви, че Банкман-Фрайд ще бъде прехвърлен в САЩ, след като се е отказал от правото да оспори екстрадицията.

Снимка: Reuters/Istock

Репортери на място съобщиха, че той е напуснал Магистратския съд в Насау. По-късно автомобилът, в който се е качил, е бил видян да пристига на частно летище край аерогарата на бахамската столица, откъдето се очаква основателят на FTX да бъде транспортиран със самолет до Ню Йорк. В САЩ срещу него има наказателни обвинения, свързани с фалита на криптоборсата.

Властите на Бахамските острови го арестуваха миналата седмица по искане на американското правителство. Той може да прекара остатъка от живота си в затвора.

Банкман е обвинен за една от най-големите финасови измами в историята на САЩ. Борсата FTX, създадена през 2019 г. и базирана на Бахамите, подаде молба за банкрут на 11 ноември, след като в рамките на 72 часа инвеститорите изтеглиха от нея около 6 млрд. долара. Впоследствие стана ясно, че Банкман-Фрайд тайно е използвал 10 млрд. долара от фондовете на своите клиенти, които е отклонил в собствения си търговски бизнес.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии