1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Директорът на технологична компания, който тихомълком натрупа по-голямо състояние от Тим Кук

Технологии

Притежава състояние, което се оценява на 3,7 млрд. долара - кой е той?

Изключително успешният технологичен мениджър, който току-що се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Snowflake, може да не е толкова известен, колкото Тим Кук от Apple или Сатя Надела от Microsoft, но е по-богат и от двамата, пише Business Insider. 

Франк Слотман, който миналата седмица се оттегли от поста си на висш изпълнителен директор на компания за съхранение на данни, има състояние около 3,7 млрд. долара - сума, която го поставя пред Кук (около 2 млрд. долара) и Надела (който все още не е милиардер), съобщава Bloomberg.

Bloomberg съобщи, че Слотман е постигнал богатството си като ръководител на три компании: Snowflake, ServiceNow и Data Domain. Той ръководи Snowflake до публично предлагане, което бележи едно от най-големите технологични първични публични предлагания през 2020 г., набирайки 3,4 млрд. долара при оценка от 33,3 млрд. долара. 

Роденият в Холандия и имигрирал в САЩ през 20-те години на миналия век Слотман е описван като част от консервативното крило на Силициевата долина, заедно с Питър Тийл, Илон Мъск и Палмър Люки, съобщи Кейти Уорън от Business Insider през 2021 г. Той е отхвърлил догми като многообразие и политическа коректност в полза на етика, ориентирана към печалбата.

През 2021 г. Слотман се извини, след като заяви в интервю, че не иска разнообразието да надделява над заслугите при наемането и повишаването. В последващо изявление той каза, че разнообразието и заслугите не се изключват взаимно, добави, че Snowflake се ангажира с повече инициативи за разнообразие, справедливост и приобщаване, и се извини на всички, които са пострадали от коментарите му. 

Слотман ще остане председател на управителния съвет на Snowflake, но на поста главен изпълнителен директор ще бъде сменен от Шридхар Рамасвами, бивш рекламен специалист от Google, който се присъедини към Snowflake през май и ръководи стратегията за изкуствен интелект.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии