1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Тим Кук се закани да обяви Apple AI "по-късно тази година"

Тим Кук се закани да обяви Apple AI "по-късно тази година"
 

Apple иска да се конкурира с Microsoft, Google, Amazon, OpenAI и други технологични компании

Главният изпълнителен директор Тим Кук намекна, че Apple може да направи съобщение за изкуствен интелект по-късно тази година по време на разговора с анализаторите, след като компанията отчете приходите си за първото фискално тримесечие, съобщава CNBC. 

Макар че изказването на Кук не включваше много подробности, то показаха, че Apple иска да се конкурира с Microsoft, Google, Amazon, OpenAI и други технологични компании, работещи върху авангардни модели на изкуствен интелект, които могат да генерират текст и изображения.

"Гледайки напред, ние ще продължим да инвестираме в тези и други технологии, които ще оформят бъдещето", каза Кук по време на разговор с анализатори. "Това включва изкуствения интелект, където продължаваме да отделяме огромно количество време и усилия, и сме развълнувани да споделим подробности за текущата ни работа в това пространство по-късно тази година." 

Генеративният изкуствен интелект започва да привлича значително внимание от страна на технологичните компании и инвеститорите от 2022 г., след като OpenAI пуска ChatGPT и генераторите на изображения бързо се подобряват. Apple не обяви усъвършенстван модел на ИИ миналата година, въпреки че компанията отдавна инвестира в подобна технология за машинно обучение в своите чипове и софтуер, която например може да идентифицира хора или домашни любимци в снимки. 

Apple обикновено обявява нов софтуер през юни на годишната си конференция за разработчици - WWDC. Миналата година компанията обяви функция за автокорекция за клавиатурата на iPhone, базирана на езиков модел, базиран на трансформатор, който използва същата технология като GPT. Но по време на презентацията Apple така и не използва израза "изкуствен интелект", а предпочита по-академичния термин "машинно обучение". 

"Позволете ми само да кажа, че според мен има огромна възможност за Apple с Gen AI и AI, без да навлизам в повече подробности", каза Кук.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии