1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Apple отчита по-голяма печалба от очакваната за второто тримесечие

Технологии

Компанията обяви и най-голямото обратно изкупуване на акции в историята си на стойност 110 млрд. долара

Акциите на Apple поскъпнаха със 7% в разширената търговия в четвъртък срещу петък, съобщава CNBC.

Производителят на iPhone отчете по-голяма печалба от прогнозираната за второто фискално тримесечие. Компанията обяви и разширена програма за обратно изкупуване на акции на стойност 110 млрд. долара, което е ръст от 22% спрямо миналата година. Това е и най-голямото обратно изкупуване в историята на корпорацията.

Финансовият директор на Apple Лука Маестри коментира пред анализатори, че компанията очаква двуцифрен процентен ръст на продажбите на iPad за текущото тримесечие спрямо2023 г.

Apple отчете 90,75 млрд. долара нетни приходи за тримесечието, което е с 4% под приходите за същия период на миналата година, но малко над прогнозите на анализаторите за 90,3 млрд. долара.

Снимка: Reuters

Изданието отбелязва, че продажбите на iPhone намаляват с 10% до малко под 46 млрд. долара в сравнение с 51,3 млрд. долара за същия период преди година. Намаляват и продажбите на Apple Watch и AirPods с 10% на годишна база до 7,9 млрд. долара.

Тези на Mac обаче бележат ръст от 4% до 7,5 млрд. долара, но са все още под най-високата граница на сегмента, достигната през 2022 г. Продажбите са стимулирани от модели MacBook Air на компанията, които бяха пуснати с надграден M3 чип през март.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии