1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Apple обновява гамата и цените на Mac с нови чипове

Технологии

Компанията показа нова функция за сигурно споделяне на екрана, която ще позволи на потребителите да работят от отдалечени места

Apple представи нови компютри MacBook Pro и iMac и три нови чипа за тяхното захранване, като компанията заяви, че е преработила своите графични процесори (GPU), ключова част от чипа, където Nvidia доминира на пазара, съобщава  Reuters.

Новите компютри и чиповете M3, M3 Pro и M3 Max бяха представени на онлайн събитие, силно фокусирано върху професионалните потребители

В САЩ 14-инчовият лаптоп MacBook Pro ще започва от 1599 долара, а 16-инчовата версия започва от 2499 долара. Новият настолен компютър iMac със семейството чипове M3 започва от 1299 долара. Някои ще бъдат налични следващата седмица, докато други няма да бъдат доставени до по-късно през ноември.

Apple отбеляза съживяване на бизнеса си с Mac, грубо удвоявайки пазарния си дял до близо 11% от 2020 г., когато се раздели с Intel и започна да използва свои собствени специално проектирани чипове, според предварителни данни на IDC.

Като част от фокуса върху бизнес потребителите, компанията показа нова функция за сигурно споделяне на екрана, която ще им позволи да работят на техните машини от отдалечени места. 

Персонализираните чипове на компанията, които използват дизайнерска технология от Arm Holdings, спомогнаха за:

  • По-добър живот на батерията на компютрите;
  • По-добра производителност от машините, използващи операционната система Windows на Microsoft (MSFT.O).

За разлика от други производители на лаптопи, които могат да комбинират централен процесор (CPU) от Intel с GPU от Nvidia, Apple комбинира и двете части в своите силициеви чипове на Apple, за които компанията твърди, че им дава по-добра производителност от конкурентите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии