Amazon работи по платена версия на Alexa с изкуствен интелект

Amazon работи по платена версия на Alexa с изкуствен интелект

Предвижда се да се предлагат две нива на услугата

 

Онлайн гигантът Amazon планира съществена модернизация на гласовия си асистент Alexa, интегрирайки комуникативен генеративен изкуствен интелект. 

Предвижда се да се предлагат две нива на услугата, като за по-усъвършенстваната версия месечната такса да е около 5 долара, посочват източници, съобщава БТА. 

Проектът е известен сред вътрешните кръгове като "Банян" - индийски фикус, някои от екземплярите от който са дърветата с най-голяма корона в света. Това ще бъде най-значителното модернизиране на Alexa от 2014 г., когато гласовият асистент бе пуснат на пазара заедно със спикърите Echo. "Амазон" нарича новата версия "Забележителната Алекса". 

Компанията притиска служителите да завършат дейността по обновяването на устройствата до август като краен срок.  

Плановете за новата Alexa, включително за цени и дати на пускане, обаче могат да бъдат изменени или отменени в зависимост от напредъка по проекта "Банян".  

Услугата Alexa, която дава гласови отговори по различни въпроси, например за времето, и може да служи като контролен център за домакинските електроуреди, бе любимият проект на основателя на Amazon Джеф Безос, който виждаше услугата като реална версия на всеприсъстващият компютър от сериала "Стар трек".
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст