7 приложения, които милионерите използват, за да управляват богатството си

Технологии

Приложенията обаче са малко по-различни от тези, които предпочитат останалите 99,99% от света

 

Докато много американци със средни доходи използват приложения като Robinhood или Wealthfront, за да управляват инвестициите си с търговия без комисиони, световните милиардери обикновено разполагат с екип от финансови съветници, които да управляват парите им.

Снимка: iStock

Това не означава, че милиардерите не искат да са в крак с последните инвестиционни новини и тенденции. Подобно на всички нас, те използват приложения за пазаруване, резервиране на пътувания и преживявания и за работа в мрежа, пише GoBankingrates.com. 

Приложенията обаче може да са малко по-различни от тези, които предпочитат останалите 99,99% от света.

1. Quintessentially

Описвана като услуга за управление на луксозния начин на живот 24/7, Quintessentially предлага приложение, описано в App Store като „Вашият портал към света на лукса“. Услугата дава на членовете достъп доогромна глобална мрежа, където могат да бъдат резервивани пътувания, вечери, събития и други.

2. JamesEdition
Представете си пазар във Facebook за най-богатия елит в света и ще получите JamesEdition. Можете да закупите недвижими имоти, луксозни автомобили, яхти, самолети, бижута и др.

3. Blade
Подобно на Uber за въздушни превозни средства, Blade помага на милиардерите да резервират хеликоптери, частни или споделени самолети или хидроплани, за да избегнат трафика. Компанията преминава към електрически самолети, които също ще направят пътуването по-лесно и по-устойчиво.

4. Myria 

 

Според New York Post стартиралата миналата година Myria съчетава частни услуги с онлайн социален клуб. Срещу 30 000 долара годишна такса, при условие че преминете през процеса на проверка, който ви определя като достойни, получавате достъп до други членове, които могат да споделят покани за ексклузивни събития.  

5. Bloomberg

Като милиардер искате да следите инвестиционните новини и анализи, както и собствената си позиция сред световния елит. Приложението Bloomberg може да бъде вашият източник на новини. Разбира се, милиардерите може да имат свои собствени предпочитания за новини. Например Джеф Безос вероятно се обръща към The Washington Post - медията, която той закупи за 250 млн. долара през 2013 г.

6. Telegram 

Когато богатите отиват на почивка или правят планове, те не искат другите да открият местонахождението им или да могат да ги проследят. С оглед на това те вероятно използват приложението Telegram, за да се свързват със семейството и приятелите си. Разговорите в Telegram не се архивират в iCloud и приложението осигурява по-високо ниво на поверителност, отколкото Facebook Messenger.

7. X

Милиардерът Илон Мъск толкова много хареса Twitter (сега Х), че закупи компанията и продължава да публикува често. Марк Кюбан, Уорън Бъфет, Бил Гейтс и Ричард Брансън също могат да бъдат открити в X. Джеф Безос обаче изглежда не е публикувал от 2022 г. насам.

Снимка: Getty Images

 

Независимо дали става въпрос за общуване или за харчене на пари, най-богатите хора в света го правят по същия начин като останалите - чрез колекция от приложения, съобразени с техните интереси и нужди.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст