1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Затягат контрола на Airbnb

Свят

Компанията за наемане на имоти ще удържа данъци

Компанията за наемане на имоти за кратки срокове Airbnb трябва да дава информация на данъчните власти за сключените договори за наем и да удържа дънъци съгласно националното законодателство, постанови днес най-висшият съд на ЕС, съобщава БТА.

Решението идва, след като Airbnb оспори италиански закон от 2017 г., изискващ от компанията и други подобни фирми да изпращат информация по техните договори до данъчните власти, да удържат 21 процента от приходите си и да ги плащат на данъчните.

Airbnb оспори закона пред италиански съд с аргумента, че противоречи на европейския принцип за свобода на предоставяне на услуги в рамките на ЕС. Впоследствие италианският съд се обърна за становище към Съда на Европейския съюз, който сега постанови, че Airbnb трябва да плаща данъци.

"Европейското законодателството не изключва изискването за събиране на информация или за удържане на данък съгласно национален данъчен режим", се казва в изявление на съда на ЕС. "Задължението за назначаване на данъчен представител обаче представлява непропорционално ограничение на свободата на предоставяне на услуги".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии