240 000 фалшиви кукли „Labubu“ са конфискувани на границата с Обединеното кралство
Подобни стоки, доставяни от организирани престъпни групи, обикновено се унищожават
Свят
Скокът може отново да доведе до покачване на инфлацията
Преди внезапната атака на Израел срещу Иран, Саудитска Арабия взе решението за увеличи производството ва петрол по-рано тази годна. Това решение показа сложното взаимодействие между геополитиката и пазарната стратегия на Близкия изток.
Financial Times съобщава, че докато ръководеният от Саудитска Арабия, ОПЕК+ ускори връщането на спряното производство на фона на падащите цени на суровия петрол. Рияд остана предпазлив по отношение на доставките на петрол в региона.
Тръмп призова Саудитска Арабия и ОПЕК да увеличат производството, за да се справят с предизвикателствата, включително Иран, Русия и инфлацията. Страната увеличи производството след призива на САЩ, но това беше като удар, защото Вашингтон предостави дерогации на иранските вносители ва петрол, което доведе до спад на цените под 50 долара за барел.
Анализаторите отбелязват, че стремежът на Саудитска Арабия за възстанови доставките е бил мотивиран до голяма степен от намаляващото въздействие на продължителното съкращение на производството. Подтикнати от желание за възстановяване на зажгубения пазарен зял. Няколко членове на опек, по специално Казахстан, надвишиха квотите си, което разочарова Рияд, съкращавайки ги с близо 2 млн. барела на ден.
В същото време САЩ проведоха кампания за „максимален натиск“ върху Иран, включително заплахи за затягане на санкциите върху износа на петрол от Техеран.
Скокът на цените на петрола след атаката усложни възможностите на американската администрация, пораждайки опасения за по-висока инфлация.
Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN
Подобни стоки, доставяни от организирани престъпни групи, обикновено се унищожават
Досега потребителите, които искаха нов Gmail адрес, бяха принудени да създават изцяло нов акаунт
Според комисията, готвенето в Италия надхвърля ежедневната хранителна необходимост