Круизна компания предлага на американците да пропуснат мандата на Тръмп
За колко долара американците могат да пропуснат управлението на Тръмп?
Заведението разполага с две секции – магазин за сладолед за вкъщи и изискан ресторант на втория етаж
Тайван се утвърждава като глобална дестинация за изискани ресторанти, а последният справочник на Мишлен за острова потвърждава този статус. В изданието за 2024 г. десет нови заведения получиха звезди, с което общият им брой достигна 49. Но сред тях едно място изпъква ярко – Minimal, единственият магазин за сладолед в света, удостоен със звезда Мишлен.
Minimal: Културен и кулинарен феномен в Тайчунг
CNN разказва, че магазина е разположен в град Тайчунг. Minimal впечатлява още с външния си вид. Неговата минималистична сива фасада, напомняща скандинавски архитектурен стил, скрива уникално кулинарно преживяване.
Заведението разполага с две секции – магазин за сладолед за вкъщи и изискан ресторант на втория етаж, който предлага дегустационно меню от седем степени. Michelin описва Minimal като ресторант, който „умело наслоява вкусове и текстури чрез температурни вариации и креативни комбинации, използвайки уникални местни съставки“.
От детска мания до световно признание
Арвин Уан, основателят на Minimal, е обсебен от леда още от дете. Вдъхновен от детския спомен за хладилник с ледогенератор, Уан започва да експериментира с лед в ранна възраст.
Трудностите в живота му, включително загубата на майка му, го мотивират да се посвети на нещо, което му носи радост. След период на работа в ресторанти, Уан решава да се върне към истинската си страст – леда.
Раждането на Minimal
Minimal отваря врати през 2021 г. Името на магазина отразява философията на Уан – минималистичен дизайн и фокус върху съставките. На приземния етаж се предлагат причудливи вкусове като biluochun чай със захарна тръстика или борови иглички с масло от семена на камелия.
На втория етаж дегустационното меню въвежда клиентите в света на различните температури. Всяко ястие е кръстено на температурата, при която се сервира – от полуразтопените 0°C Loquat/Pear до ледената магия на -196°C Ягода/Розела/Сметана.
Технически предизвикателства и уникален подход
Създаването на тези уникални ястия изисква детайлно планиране. Уан споделя:
„Повечето хора не осъзнават колко различни могат да бъдат температурите под нулата. Надявам се да покажа тези разлики чрез сладоледа.“
Например, близалката на -40°C има специална текстура, която се топи по-бавно и се разпада като захарен памук в устата.
Minimal е повече от магазин за сладолед – той е културно и кулинарно изживяване, което преобръща представите за десертите.
Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN
За колко долара американците могат да пропуснат управлението на Тръмп?
Трик за удължаване живота на батерията
Артефактите за проекта отразяват различните исторически епохи