1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Twitter блокира The Post заради туитове

Свят

Това е второто блокиране на медията от страна на социалната мрежа

Twitter отново заключи The Post вчера за втори път. Гигантът на социалните медии направи същото с медията преди време заради разкриването на скандалния лаптоп на Хънтър Байдън, пише New York Post.

Ходът на компанията дойде, след като The Post публикува в Twitter история за изтриването от Twitter на повече от 5000 туита за планиран протест „Транс Ден на отмъщението“ пред Върховния съд на САЩ в събота. Това попречи на The Post да публикува туитове в основния си акаунт, който има 2,8 милиона последователи.

Потискането на The Post се случи, въпреки че множество други новинарски издания съобщиха за решението на Twitter да изчисти туитове и ретуитове, които включват изображение, популяризиращо съботното събитие.

Това действие на социалната мрежа е странно на фона на твърденията на собственика на Twitter Илон Мъск за себе си, че е „държи на свободата на словото“.

По ирония на съдбата Мъск миналата година нарече предишните репресии на Twitter срещу The Post „невероятно неуместни“.

The Post обжалва последното си блокиране от Twitter, който не отговори веднага на искане за коментар. Вместо това The Post получи отговор само с усмихнато емотиконче, което Мъск каза в туит от 19 март, че ще бъде автоматичният отговор на компанията на запитвания от репортери.

Акаунтът на The Post беше възстановен след 20 часа в четвъртък.

През октомври 2020 г. Twitter блокира The Post заради разкрития, свързани със сина на Байдън.

Блокирането дойде, когато The Post отхвърли искането на Twitter да изтрие шест туита, които се свързваха с истории, за които компанията твърди, че са базирани на хакната информация, без никакво фактическо основание.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии