Доналд Тръмп вече не е сред 500-те най-богати хора в света

Тръмп е загубил 4 милиарда долара заради собствената си социална мрежа

 

Социалната медийна компания на бившия президент Доналд Тръмп е в дълбок спад, който продължава да се влошава, заличавайки огромна част от нетното му състояние.

Акциите на Trump Media & Technology Group паднаха миналата седмица до най-ниското си ниво от сливането, което направи собственика на Truth Social тази пролет. Въпреки 7% отскок в понеделник, Trump Media загуби почти три четвърти (72%) от стойността си, откакто достигна връх от 66,22 долара на 27 март.

Цифрите са надолу 

Тръмп притежава най-много акции като от 114,75 милиона, акциите бяха оценени на 6,2 милиарда долара. Сега той отново претърпя рязък спад от 2,1 милиарда долара. Тези ниски показатели изхвърлиха Тръмп от индекса на Bloomberg на 500-те най-богати хора в света.

Опасенията, повдигнати от експерти, многократно са предупреждават, че цената на Trump Media от няколко милиарда долара противоречи на логиката. Компанията губи пари, генерира много малко приходи и Truth Social остава сравнително малък играч в социалните медии.

 

„Ако това нещо не беше свързано с името на Тръмп, щеше да се търгува за 1 долар“, каза Матю Тътъл, главен изпълнителен директор на Tuttle Capital Management, в телефонно интервю за CNN.

През април милиардерът Бари Дилър казва пред CNBC, че хората, които купуват акции на Trump Media, са напълно побъркани. През юни съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман също сподели мнение за ситуацията пред CNN. Той каза, че социалната мрежа на Тръмп се оценява абсурдно и извън границите на нормалното. 

Факторът политика 

Освен слабите основи на Trump Media, анализатори казаха, че вероятно има и други фактори зад свиващата се цена на акциите на компанията. Най-голяма роля за цените на акциите играе и фактът, че Тръмп е главно действащо лице на политическата сцена. Trump Media загуби около половината от пазарната си стойност, откакто президентът Джо Байдън се отказа и подкрепи Камала Харис. Разбира се, компанията все още разполага с повече от 300 милиона долара в брой и еквиваленти – финансова огнева мощ, която може да използва, за да направи придобивания и да финансира своите операции.

И въпреки че Trump Media донесе едва 837 000 долара приходи през последното тримесечие, тя изгражда стрийминг бизнес , който обслужва консерваторите. През август Trump Media стартира Truth+, платформа за телевизионен стрийминг на iOS, Android и уеб версиите на Truth Social.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст