1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тези туристически дестинации са само за смели хора

Свят

Бихте ли посетили някое от тези места?

Почивките и екскурзиите обикновено се планират за красиви места, където търсим спокойствие и веселие. Ако търсите обаче доза адреналин и силни изживявания, то следващите редове са за вас. Това са най-страховитите туристически дестинации. 

Параклисът на костите 

Този параклис се намира в Евора, Португалия и е един от най-известните паметници на града. Получава своето име от вътрешните стени, които са покрити и украсени с човешки черепи и кости.

Снимка: Getty Images

Построен е през 16. век от францискански монах, който искал да каже на братята си, че животът е кратък. Ето защо стените са покрити с кости. 

Гората Хоя

Имате ли смелостта да се потопите дълбоко в пределите на гора, за която от десетилетия насам хората разказват страховити истории и стотици са били свидетели на различни аномалии? Това е гората Хоя Бачу в Румъния.

Хоя носи репутацията на местност със силна паранормална активност и множество необясними събития. Съществуват сведения за призраци, мистериозни явления, за образи и лица, фигуриращи в снимки, които не са били видими за невъоръженото око, а през 1970 г. дори за НЛО.

Хълмът на кръстовете

Хълмът на кръстовете напомня старо гробище, но всъщност е място на католическо поклонение. Хората вярват, че ако оставят кръст тук, техните желания ще бъдат изпълнени. Според една легенда първият, който е поставил кръст на хълма, бил селянин, чиято дъщеря била тежко болна. Момичето скоро се възстановило и на мястото започнали да се появяват нови кръстове, пише obekti.

Ръката на пустинята

11-метровата скулптура се намира недалеч от Антофагаста. Авторът Марио Ираразабал казва, че този внушителен паметник символизира самотата, несправедливостта и безпомощността. Тъжното място е популярно и редовно посещавано от туристи. За съжаление, някои посетители не могат да устоят на вандализма, така че ръката периодично се почиства от графити.

Снимка: /Twitter

Ел Каминито дел Рей

Ел Каминито дел Рей, или „Пътечката на Краля“ в Малага, Испания, с право е прочута като най-опасната пътека в света. От април 2015 г. тя е възстановена и обезопасена, след като повече от десетилетие е била затворена заради поредица от смъртни случаи.

Снимка: Getty Images

Тясната пътечка в каньона Ел Чоро се вие по отвесните скали на 100 метра над река Гуадалорсе. Дълга е около 3 километра, а ширината ѝ е едва метър.

Прокарана е в началото на ХХ век, за да осигури достъп на работниците във ВЕЦ до два водопада. Пътеката е „на Краля“, след като Алфонсо XIII минава по нея през 1921 г., за да присъства на откриването на язовира Конде де Гуадалорсе.

Висящите ковчези

Членовете на племето игорот са погребвали своите мъртви във висящи ковчези, прикрепени към скалите, в продължение на много години. 

Смятало се, че това ги сближава с духовете на предците им и също така поддържало телата им в безопасност.

Катакомбите на капуцините

Те са както страховита туристическа атракция, така и изключителен исторически паметник. През 1599 г. монаси от манастира са мумифицирали наскоро починалия Silvestro of Gubbio и положили тялото му в катакомбите. Телата, поставени там върху рафтове от керамични прътове, се дехидратирали и след известно време били измивани с оцет. Някои от тях били балсамирани, а други – поставяни в стъклени сандъци.

Първоначално катакомбите са били предназначени единствено за мъртви монаси.

С течение на вековете поставянето на мъртви тела в катакомбите се превърнало в символ за обществено положение. По тяхно лично желание местните светила искали да бъдат “съхранени“, облечени в определени дрехи, а някои от тях дори изявявали желание одеждите им да бъдат сменяни през определен период от време.

Изоставената църква в Лукова, Чехия

Тази църква е била изоставена, след като част от покрива пропада по време на погребална служба през 1968 година. Призрачните скулптури, създадени от Якуб Хадрава, може и да способстват за съществуването на църквата, тъй като привличат интереса на туристите, изразяващ се в постъпление в касата й, но същевременно правят това място дори още по-кошмарно.

Градът на мъртвите в Русия

Снимка: Getty Images

Даргавс изглежда като китно селце със стотина малки каменни къщи, пръснати на близкия хълм, но всъщност тези къщи са крипти, пълни с човешки кости. Много от хората са били погребани заедно с дрехите си и други свои вещи.

 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии