Това са най-надеждните 10-годишни автомобили

Свят

Според експерти тези автомобили биха издържали поне още едно десетилетие

 

Едно нещо, което никога не е гаранция при покупката на превозно средство, е колко дълго ще издържи, преди да се наложи ремонт.

Представителят може да каже, че ще измине мили по-далеч, отколкото очаквате, но реалността е, че автомобилът започва да се амортизира в момента, в който бъде изкаран от паркинга - и таймерът за очакваната му продължителност на живота започва да отброява. Това не означава, че някои коли не са готови да издържат десетилетие, може би дори две, пише GoBankingRates.

GOBankingRates се свърза с някои автомобилни експерти, за да идентифицира няколко 10-годишни коли, които трябва да издържат поне още десетилетие, защото са известни със своята надеждност и издръжливост.

2014 Dodge Charger

Цена на книгата Kelley Blue: $8,162 до $19,220

„Когато беше съвсем нов, Dodge Charger беше критикуван за липса на финес", каза Айварас Григелевичус, автомобилен експерт в carVertical, компания, специализирана в автомобилни данни и доклади за история на автомобили. „Въпреки това, когато се гледа от гледна точка на купувач на употребявана кола, всички тези липсващи характеристики стават причина да обмислите закупуването на такава.“

Григелевичус добави, че механично тези автомобили не са прекалено сложни или новаторски, което ги прави лесни за работа и поддръжката е достъпна. 

2014 Тойота Venza

„Venza често минава под радара, но предлага комбинация от возене като седан с гъвкавост на SUV“, каза Тони Тейлър, собственик на A-1 Auto Transport. „Неговата рядка комбинация от надеждност, достатъчно товарно пространство и гладко изживяване при шофиране го правят скрит скъпоценен камък за тези, които търсят дълготрайност в своя автомобил.“

 

2014 Subaru Outback

„Subaru е висококачествена марка, известна със страхотно управление при тежки условия, и техните автомобили са доказали, че са надеждни и дълготрайни“, каза Бен Майкъл, директор на автомобилния отдел в Michael & Associates.

Той добави: „По-специално Outbacks са известни с това, че са невероятно безопасни автомобили, като пазят хората много по-добре защитени при автомобилни катастрофи. Познавам много хора, които все още имат своите стари Outbacks от началото на 2000-те, които работят много добре и осигуряват тази надеждност, и тъй като Subaru само подобрява колите си с времето, мисля, че е безопасно да се каже, че техният модел от 2014 г. все още ще работи добре.”

2014 Honda Civic

„10-годишна Honda Civic може лесно да се нарече бронирана кола“, описа Григелевичиус. „Бензиновите двигатели са много надеждни и не страдат от проблеми като по-новите с турбо. Освен това му липсва широка гама от съвременни помощни средства за шофиране, което може да направи ремонта скъп.“

Той продължи: „Като цяло не е новаторско по никакъв начин. Това обаче е точно това, което купувачите на употребявани автомобили желаят — доказана механика и простота. В това отношение Civic превъзхожда.”

2014 Mercedes-Benz E Class (W212)

„Употребяваните автомобили на Mercedes-Benz често са критикувани, че не поддържат същото ниво на качество, наблюдавано през 80-те или 90-те години на миналия век“, обясни Григелевичиус, „но поколението W212 на E-класата се откроява като перфектен пример за това как модерният луксозният автомобил може да измине дълги километри, без да струва много пари.

Григелевичиус препоръчва на купувачите на употребявани автомобили да започнат с „търсене на обновени модели, особено от 2013 г. нататък. След това Mercedes-Benz премина към модернизирани и много по-надеждни 6-цилиндрови бензинови двигатели.”

2014 Nissan Murano CrossCabriolet

„Murano CrossCabriolet е отличителен избор, тъй като е един от малкото кабриолети SUV“, описа Тейлър. „Неговата уникалност се простира до солиден рекорд на надеждност, което го прави нетрадиционна, но надеждна опция за тези, които търсят дълготрайно безпроблемно шофиране.“

2014 Mazda CX-5

В повечето случаи Mazda CX-5 проверява всички необходими полета, според Григелевичиус. „Той е приятен за шофиране, просторен и практичен, включващ гама двигатели от ефективни мотори. В момента предлага и добра стойност.“

Той добави: „CX-5 се доказа като надеждно транспортно средство. Единственият съвет, който мога да дам на бъдещите собственици, е да не отлагат смяната на масло и филтри, предвид характеристиките на двигателите на Mazda. Освен това, това е много солиден кросоувър.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст