Тази страна въвежда безплатни автомати за слънцезащитни продукти на обществени места

Свят

Тези автомати имат за цел да подобрят здравето на кожата и да намалят случаите на слънчево изгаряне

 

Значението на използването на слънцезащитни продукти е широко признато, но цената им може да се окаже непосилна за мнозина. Освен това необходимостта да се нанася отново на всеки няколко часа често кара хората да го използват пестеливо. 

Сега една държава е предприела важна стъпка, за да направи слънцезащитните продукти по-достъпни, като ги предоставя безплатно чрез обществени автомати, улеснявайки гражданите си да останат защитени от вредните слънчеви лъчи, пише IndianTimes.

Нидерландия стартира новаторска инициатива, като инсталира автомати за слънцезащитни продукти на обществени места.

Тези автомати, снабдени със слънцезащитни продукти, имат за цел да подобрят здравето на кожата и да намалят случаите на слънчево изгаряне, особено през горещите летни месеци. 

Видеоклип, представящ тези диспенсъри, привлече значително внимание в социалните медии. Във видеоклипа се вижда как жена използва машината за слънцезащита, което подчертава проактивния подход за повишаване на осведомеността относно вредните ефекти на UV радиацията. 

Чрез поставянето на тези автомати на оживени обществени места властите се надяват да осигурят лесен достъп до слънцезащитни продукти, особено за тези, които прекарват продължително време на открито. 

С оглед на нарастващия брой случаи на рак на кожата в световен мащаб подобни инициативи са от решаващо значение за насърчаване на практиките за защита от слънцето.

 

Бизнес Видео Подкаст