Тази авиокомпания продаде по погрешка 300 билета за първа класа на ниски цени

Компанията няма да извърши полета

 

Австралийският авиопревозвач Qantas ще възстанови средствата или ще понижи класата за пътуване на стотици пътници, на които през миналата седмица са били продадени билети за първа класа с огромна отстъпа заради програмистка грешка, предаде BBC. 

"За съжаление, това се налага тъй като поради грешка, цените на билетите всъщност са били прекалено ниски", каза говорител на авиокомпанията заяви.

Сгрешената оферта

Снимка: YouTube

След публикуването на офертата около 300 души са резервирали двупосочни полети от Австралия до САЩ, плащайки с 85% по-малко от стандартната цена за първа класа. Пътниците са платили много малка цена от това, което обикновено струват билетите за първа класа, а офертата е била активна на сайта около осем часа.

Това означава, че са платили по няколко хиляди австралийски долара за билети, които по принцип струват над 20 000 австралийски долара (13 600 долара) и които им дават право на уиски и шампанско, à la carte меню, както и матрак с мемори пяна и "меню за възглавници", от което да избират, когато решат да спят.

 

Полета няма да се състои

Снимка: iStock

Според условията за ползване на услугите на авиокоманията, когато има направени резервации при очевидна грешка в оферта, авиокомпанията има право да ги отмени и да възстанови цялата сума. Това ще се случи и сега при станалата грешка.

„Като жест на добра воля, ние правим резервации на закупилите билети клиенти в бизнес класа без допълнителни разходи за тях. Също така те могат да изберат да получат обратно, в пълен размер, платената сума," се казва в изявление на Qantas.

За пътниците, които изберат да пътува в бизнес класа, цената ще е с 65% по-ниска от стандартната за билетите там, посочват от превозвача.

Билети за 1 паунд

Снимка: iStock

Това не е първият случай, в който авиокомпании предлага по погрешка билети на ниски цени. През 2019 г. Cathay Pacific продаде случайно места, които струват 16 000 долара в бизнес класа, за 675 долара. В този случай обаче компанията позволи на закупилите ги късметлии да ги използват. Това не е обичайната практика сред авиокомпаниите. През 2018 г. British Airways отмени билетите за полет между Дубай и Тел Авив, които бяха продадени за по 1 паунд вместо за 200 паунда.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст