Съдят най-богатия създател на съдържание в Youtube

Наричан най-милият човек в интернет, сега той е изправен пред съдебен процес

 

Половин милиард фенове, многомилионно състояние и глобална бизнес империя. Ще отнеме много, за да детронираме най-големия инфлуенсър в YouTube Джими Доналдсън, известен още като MrBeast. Но, по данни на BBC, съдебен документ от 54 страници може да се окаже най-голямата спънка в кариерата му.

За какво е съдебното дело?

Пет участнички в предстоящото шоу на Prime Video - Beast Games започват правни действия срещу неговата продуцентска компания MrB2024 и Amazon в Лос Анджелис.

 

Обявен като най-големият досега риалити сериал, 1000 състезатели са готови да се състезават за награда от 5 милиона долара, когато шоуто бъде излъчено или ако бъде излъчено.

Сред многото редактирани страници правният документ включва твърдения, че те „колективно са страдали“ в среда, която „систематично насърчава култура на мизогиния и сексизъм“. Основният имидж на MrBeast се състои от това, че той е един от най-милите хора в интернет, но дали наистина е така?

Участниците твърдят, че са били „недостатъчно нахранени и преуморени“. Твърди се, че храната е била оскъдна, което „застрашава здравето и благосъстоянието“ на състезателите. Другото, което се споменава, е че продуцентите са създавали и насърчавали сексуален тормоз.

Още през август New York Times разговаря с повече от дузина от участници в шоуто и съобщи, че има „няколко хоспитализации“ на снимачната площадка, като един човек споделя, че са прекарали повече от 20 часа без да бъдат нахранени .

Състезателите също твърдят, че не са получили лекарствата си навреме. BBC се обърна към MrBeast и Amazon , които все още не е коментирали публично ситуацията.

Дали тези обвинения ще навредя на краля на YouTube?

Кой е MrBeast?

Джими Доналдсън, по-известен с онлайн псевдонима си MrBeast, е американски YouTuber, интернет личност, филантроп и бизнесмен. Той е познат на широката публика със своите бързи и високопроизводителни видеоклипове, включващи сложни предизвикателства с изключително висок награден фонд. MrBeast е най-богатият ютубър за 2024г. с богатство от 700 милиона долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст