"Събудих се с 89 милиона долара в банковата ми сметка"

Мъж стана милионер за една нощ, но уви беше прекалено хубаво, за да е истина

 

Всеки би искал да има сутрин като Даниел Левен, който просто се събуди и се оказа с милиони в сметката. Нюйоркчанинът преживя тотален шок, когато се събуди в една на пръв поглед нормална сутрин и откри 89 милиона долара в банковата си сметка.

Когато провери баланса си, Левен, бивш търговец на облигации на Goldman Sachs, установи, че парите са депозирани от E-Trade Financial Corporation, дъщерно дружество на Morgan Stanley, което предлага платформа за електронна търговия с финансови активи.

 

Въпреки еуфорията от набъбналата банкова сметка и емоцията да се окажеш милионер, Левен признава, че веднага е осъзнал, че става дума за грешка, пише Unilad.

Той се свърза с представител за обслужване на клиенти на E-Trade, за да изглади всичко, като изпрати имейл с прикачена снимка на новия си банков баланс. Даниел Левен имаше 90 минути, в които реално беше милионер.

Компанията явно не е била толкова загрижена за инцидента, тъй като й отне повече от час да отговори на Левен и да си върне милионите. Представител на брокерската компания каза, че E-Trade „не е обработвал никакви банкови преводи и е озадачена от случилото се“.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст