1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Повече продадени iPhone: Apple с по-добри резултати от предвиденото за тримесечието

Свят
 

Акциите на Apple скочиха с над 3% в електронната търговия на Уолстрийт

Apple обяви по-добри от предвиденото резултати за периода от април до юни заради солидните продажби на звездния продукт на компанията iPhone, предаде Франс прес.

Чистата печалба на технологичния гигант обаче се е понижила с 11% до 19,4 милиарда долара, но надвишава очакванията на анализаторите подобно на оборота - 83 милиарда долара или повишение с 2%.

Акциите на Apple скочиха с над 3% в електронната търговия на Уолстрийт. 

Apple е продал смартфони за 40,7 милиарда долара през третото тримесечие на финансовата си година - от април до юни, което е малко повече спрямо същия период на миналата година. Някои анализатори се опасяваха, че заради забавянето на икономическия растеж търсенето на това достатъчно скъпо устройство ще се понижи.

Бизнесът с услуги на Apple, който включва App Store и iCloud също е запазил солидния си растеж - 12%. 

За сметка на това продажбите на компютри Mac са намалели с 10%, както и тези на таблетите iPad с -2%.

Растежът на оборота се е забавил спрямо предходните тримесечия и е на най-ниско равнище от тримесечието, приключило през септември 2020 г.

Тези тримесечни резултати продължават да свидетелстват за способността ни да управляваме ефективно дейността ни въпреки сложната оперативна среда, заяви в комюнике финансовият директор Лука Маестри.

По географски зони оборотът на Apple се е увеличил в Северна Америка и Европа, но е намалял в Китай, Хонконг, Тайван и Япония.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии