Почитател сте на Pepsi? А знаете ли първото име на напитката?

Почитател сте на Pepsi? А знаете ли първото име на напитката?

Историята на вкусната напитка може да ви озадачи

 

Почитателите на Pepsi останаха озадачени, след като откриха първоначалното име на напитката. Всички знаем, че няма нищо по-хубаво от това да извадите студено кенче хубава напитка, когато навън е ужасна жега.

Но може би не сте наясно, че Pepsi - което се приготвя от захар, вода, карамел и подправки - всъщност в началото е представено под напълно различно име.

През 1893 г. Калеб Д. Брадъм от Северна Каролина започва да продава газираната напитка в местна аптека, когато напуска университета. Като нещо, което е започнало като странична работа за генериране на малко допълнителни пари, бихме казали, че е доста успешно.

Името на оригиналния продукт първоначално е било „напитката на Брад“. Не може обаче да си представим това да е името и към днешна дата. Едва около половин десетилетие по-късно Брадъм купи името „Pep Kola“ от близък конкурент и след това най-накрая се спря на Pepsi-Cola.

Според лингвистиката името „Pepsi“ произлиза от гръцката дума за „храносмилане“, което има много смисъл, когато погледнете стария слоган на марката. През 1904 г. посланието му е „Вълнуващо, ободряващо и подпомага храносмилането“.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст