1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Coca-Cola и Microsoft подписаха сделка за 1,1 млрд. долара

Технологии

Компаниите ще си сътрудничат в областта на изкуствения интелект

Microsoft заяви, че Coca-Cola е подписала петгодишна сделка на стойност 1,1 млрд. долара за използване на нейните услуги за изчисления в облак и изкуствен интелект, съобщава Reuters. 

По силата на споразумението Microsoft и Coca-Cola ще "експериментират съвместно" с Azure OpenAI. Тази услуга използва технология от подкрепения от Microsoft стартъп и създател на ChatGPT OpenAI, за да позволи на клиентите да създават чатботове и други услуги с изкуствен интелект, които работят в услугата за изчисления в облак Azure на Microsoft. 

През 2020 г. Coca-Cola подписа петгодишен договор на стойност 250 млн. долара за използване на облачния и бизнес софтуер на Microsoft.

Двете компании заявиха, че Coca-Cola ще тества предложенията на Microsoft Copilot, за да види как инструментите подобряват производителността на производителя на напитки. Copilot е асистент с изкуствен интелект, който наред с многобройните си функции може да помага за обобщаване на дълги дискусии по електронна поща и да изгражда слайд-декове за бизнес презентации. 

Сделката включва и разширяване на използването на друг, конвенционален софтуер на Microsoft, като например Dynamics 365, който се използва от специалистите по продажби и се конкурира със Salesforce.

Microsoft не уточни финансовата разбивка на сделката с Coca-Cola на стойност 1,1 млрд. долара по отношение на доларовата сума, която се дължи на услугите с изкуствен интелект спрямо традиционния софтуер в облака.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии