Пътуване до Копенхаген: Колко ще ви струват три дни в най-скъпата страна в Европа?

Свят

Магнити за 70лв. и кафе за 11 лв.: колко сте готови да похарчите?

 

Представете си, че се разхождате по живописните улички на Копенхаген. Това е градът, който перфектно съчетава уютна култура с впечатляващ дизайн. Но докато се наслаждавате на красотата на датската столица, има един малък въпрос, който често преследва пътешествениците: Колко всъщност ще ми струва това?

Копенхаген е известен не само с велосипедите си, каналите и изкуството, но и с високите си цените. Тази дестинация може да бръкне сериозно в портфейла ви, но пътуването си струва всяко евро и всяка датска крона, която изхарчите. Ето как изглежда една стандартна сметка за това преживяване.

Самолетен билет

Пътуването до Копенхаген започва със самолетен билет, който, ако имате късмет и резервирате на време, може да е много по-евтин. Двупосочен билет за три дни на човек може да ви струва около 96 евро.  Но ако се решите в последния момент или планирате да летите по време на празниците, бъдете готови за цени около 200 евро.

 

Настаняване

В Копенхаген, където „хюге“ е начин на живот, ще намерите настаняване за всеки вкус – и бюджет. Ако предпочитате комфорта на хубав хотел в центъра на града, за 2 нощувки може да платите 378 лв. Луксозните хотели, с модерен датски дизайн и 4 звезди са около 627 лв. за 2 нощувки. Ако искате да опитате нещо ново, може да запазите стая в хотел-капсула, който е точно в центъра на града и ще ви струва само 200 лв. за 2 нощувки.

 

Колко скъпа е храната?

Кулинарното пътешествие в Копенхаген е истинско приключение. Може да започнете с класическо „смьореброд“ – традиционния датски сандвич, който струва около 10-15 евро и се продава на всеки ъгъл. Кафенетата и бистрата предлагат обяд за около 130 датски крони, което се равнява на около 34 лв. Храната по заведенията е изключително скъпа. Само едно парче пица струва 110 датски крони, което се равнява на 29 лв. Градът е известен с вкусните си печива. Ако искате да хапнете прясно приготвен кроасан с шоколад и да изпиете едно капучино ще трябва да приготвите 90 датски крони, което се равнява на 23 лв. Често срещаната цена на кафето е 11 лв.

Транспорт: Велосипедите владеят града

В Копенхаген няма как да не забележите, че градът е създаден за колела. Наем на велосипед за деня струва около 15-20 евро, което е най-добрият начин да разгледате града. Ако пък предпочитате обществения транспорт, билет за една посока е около 30 датски крони, което се равнява на 8 лв. За по-удобно придвижване препоръчваме да обикаляте пеш.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст