Още проблеми за Shein: Студент намира жив скорпион в пратка от компанията

Свят

Тревожен инцидент разкрива рисковете на бързата мода

 

Най-неочакваната находка в пратка с дрехи се превърна в ужасяващо преживяване за студентката София Алонсо-Мосингер, която намери жив скорпион сред поръчката си от известната китайска компания за бърза мода Shein, съобщава BBC. Случката разтърси живота на 18-годишната студентка, която очакваше само нови ботуши, но вместо това открива опасно животно. 

Неочакваната находка 

София, която учи електротехника и електронно инженерство в университета в Бристол, първоначално помислила, че скорпионът е играчка, докато не забелязала, че се движи. "Мислех, че сънувам", споделя тя пред BBC, като подчертава, че обикновено няма страх от паяци и насекоми, но да се намира в стаята си с истински скорпион било „доста страшно“.

 

Китайски скорпион в британски апартамент

С помощта на своите съквартиранти, София успяла да премести отровния нашественик във вана, където по-късно той бил взет от специалисти. Един от тях, Оливър Джеймс, който учи зоология, внимателно прехвърлил скорпиона с кухненски щипки в пластмасов контейнер. Страховете били оправдани, тъй като по-късно било потвърдено, че скорпионът е видът Olivierus martensii, известен още като китайски скорпион, чийто ужилване може да бъде сериозно и дори потенциално животозастрашаващо.

Скорпионът бил прегледан и се оказало, че е в дехидратирано състояние, но студентите бързо се погрижили за него, давайки му вода и осигурявайки му скривалище. След безуспешен опит да се свържат с RSPCA, студентите успели да получат помощ от Националния център за хуманно отношение към влечугите, които изпращат експерт да прибере опасния пътник.

 

Отговорът на Shein 

Крис Нюман, представител на NCRW, отбелязва, че случаите на бездомни животни, пренасяни по този начин, са „изненадващо чести“. Според него това е вторият подобен инцидент в рамките на месец, свързан с китайски скорпион, попаднал случайно в пратка.

 

Shein, глобален лидер в индустрията за бърза мода, беше потърсена за коментар и съобщи, че провежда вътрешно разследване на случая. Тази случка отново поставя под въпрос стандартите за контрол на качеството и безопасността в гигантите на онлайн търговията, особено в сектора на бързата мода, който се характеризира с бърза и евтина продукция.

Случаят на София Алонсо-Мосингер завършва щастливо, без пострадали, и вече се възприема като забавна история, но за мнозина това е поредното напомняне за скритите рискове на глобалната търговия и недостатъчния контрол на процесите при доставка.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст