1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Не само у нас: Планове за изграждане на най-високия пилон в света скараха малък град в Америка

Свят

И по света идеята за пилон с национален флаг се приема противоречиво

План за изграждане на най-високия пилон в света - по-висок от Емпайър Стейт Билдинг - за издигане на американско знаме, по-голямо от футболно игрище в пустинята на Мейн, раздели малък град, намиращ се близо до предложеното място, съобщава New York Post.

Проектът на стойност 1 милиард долара – наречен Паркът на флага на свободата – има за цел да „събере американците, да им напомни за вековете на жертви, направени за защита на нашата свобода, и да обедини разделена Америка“, каза Морил Уорчестър, основател на Worcester Wreath.

Вместо това той раздели жителите на Колумбия Фолс - град с население от едва 485 души, който е най-близо до парцела, където ще бъде издигнат огромният пилон.

Жителите са спорили дали пилонът на знамето, който ще се вижда от километри, ще развали прекрасния природен пейзаж и са поставили под съмнение въздействието му върху околната среда.

Пилонът ще бъде висок 1461 метра - по-висок от Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк - и ще включва асансьори, които да отвеждат посетителите до палубите за наблюдение. Завършването ще отнеме 10 години.

Но колосалният мащаб на проекта не спира дотук.

Има планове за аудитория с 4000 места, ресторанти и стена-паметник с имената на всеки загинал войник от времето на Войната за независимост - около 24 милиона имена.

Очаква се да има още патриотичен тематичен парк, пълен с гондоли, които превозват посетителите наоколо. Предложението шокира жителите на Колумбия Фолс.

Строежът на парка ще включва павиране на разпростиращи се зелени гори за пътища и паркинги, както и изграждане на жилища за стотици, ако не и хиляди, работници.

Снимка: iStock

Земята в момента е оазис от вечнозелени растения, диви боровинкови пустини, езера и потоци, пълни с пъстърва и атлантическа сьомга. Елени, лосове, черни мечки, бобри и живеят в гората наоколо.

Някои жители са загрижени, че тяхното малко райско кътче може да се превърне в туристически капан с магазини за подаръци, заведения за бързо хранене и търговски центрове.

Междувременно проектът остава замразен в административен мораториум.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии